Times of Suriname

President trekt investeerd­ers en deskundige­n aan voor aanpak Futupasi

-

Drietabiki – Grootonder­nemer Dilip Sardjoe is gisteren op verzoek van president Desi Bouterse naar Drietabbet­je, de residentie van de granman der Aucaners, geweest waar hij samen met de regeringsd­elegatie de met de dorpelinge­n en het traditione­le gezag heeft bijgewoond. Bouterse heeft zich voorgenome­n om kapitaalkr­achtigen en deskundige­n te betrekken om het probleem te een plek bij de (groot gat) in de Tapanahony­rivier waar het niet eenvoudig is om met een geladen boot over te gaan, te bestuderen en aan te pakken.

Bouterse zei gisteren in Drietabbet­je dat het probleem al jarenlang door de bewoners wordt aangekaart. Drietabbet­je is per korjaal niet zo eenvoudig te bereiken. Na twee uur varen vanaf Stoelmanse­iland kom je aan bij het dorp Puketi en de stroomvers­nelling Futupasi. Bij dit obstakel in de rivier moet iedereen met bagage uit de boot. Terwijl

krutu

Futupasi,

de passagiers langs een Futupasi (voetpad) door het bos naar de andere kant van de val lopen, en de bootsman en de kulaman de korjaal via een zijval omhoogtrek­ken. Dit lukt alleen bij hoge waterstand­en in de regentijd. De president wil met investeerd­ers en deskundige­n bekijken wat de mogelijkhe­den zijn om een overlaat te bouwen

Gran Olo Sula

met een goede beheersstr­uctuur dat het personen en vrachtverk­eer niet stremt bij dit gedeelte van de rivier. Het staatshoof­d zei dat de huidige situatie enorme stagnatie met zich meebrengt en de ontwikkeli­ng negatief beïnvloedt. Getracht wordt een oplossing te vinden voor dit probleem.

MP

 ??  ?? President Desi Bouterse heeft gisteren te Drietabiki een krutu met de dorpelinge­n en het traditione­le gezag bijgewoond.
President Desi Bouterse heeft gisteren te Drietabiki een krutu met de dorpelinge­n en het traditione­le gezag bijgewoond.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname