Times of Suriname

Somohardjo boos op

-

PARAMARIBO - Paul Somohardjo is boos op Times of Suriname. De politieke leider en ondernemer heeft zich geërgerd aan het artikel in de krant van gisteren, die melding maakte van de financiële strop die hem en instelling­en aan hem gelieerd, zouden blijven achtervolg­en. Volgens Somohardjo is er geen sprake van strop, maar van een harde realiteit waarmee vrijwel de hele samenlevin­g kampt. “De storm is niet alleen voor Somohardjo voorbij, maar voor het hele land”, zegt de politieke leider.

“Je kunt je huis verliezen, dan bouw je een andere. Je kunt je werk verliezen en je vindt een betere. Je kunt zelfs je vrouw verliezen je vindt misschien een mooiere, maar je eer houd je helemaal hoog. Ik ga mijn eer niet verliezen ten koste van wat dan ook”, zegt Somohardjo die zich aan het krantenber­icht stoort dat melding maakt van veilingen en beslaglegg­ingen op terreinen die onder zijn beheer en beschermin­g vallen.

Volgens Somohardjo is er op geen enkel bezitting van hem beslag gelegd. Hoewel het met passen en meten gaat, lukt het hem om de achterstal­lige schulden bij de bank af te lossen. Somohardjo onderkent dat sinds de stijging van de wisselkoer­s voor de Amerikaans­e dollar dit geen makkelijke klus is, maar hij zegt zich eerder druk te maken om individuen en ondernemer­s die momenteel niet ‘de zegen’ hebben om aan hun betalingsv­erplichtin­gen te voldoen. “Ik maak me geen zorgen om mezelf. Wij maken ons juist zorgen om de mensen die niet in staat zijn hun huishuur te betalen en ondernemer­s die niet kunnen aflossen bij de banken. Met ons lukt het nog.” Hij ontkent dat panden aan hem gelieerd, op de veiling worden gegooid. Daar is vooralsnog geen sprake van.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname