Times of Suriname

Rechter betrapt veroordeel­de op leugen

-

PARAMARIBO – Rechter Siegline Wijnhard betrapte Norten J (27) gisteren op een leugen. Na het veroordele­n van de man hield zij hem nog voor om geen strafbare handelinge­n te plegen, omdat een voorwaarde­lijk deel van de straf tegen hem kan worden geëxecutee­rd indien hij binnen drie jaar weer in aanraking komt met de politie. “Mi no du moro”, reageerde Norten J terwijl hij op de zitting steeds ontkende dat hij drugs verkocht. “Dus je deed het”, merkte de magistraat op. Wijnhard heeft bewezen geacht dat de man drugs verkocht. Bij de politie bekende Norten J hieraan schuldig te zijn. Hij vertelde toen dat hij niet uitkwam met zijn salaris en daarom overging tot drugsverko­op. Hij verklaarde gedetaille­erd hoe hij het verboden spul verkocht en dat hij die voor SRD 5 aan de man bracht. Op Norten J is 25 gram marihuana aangetroff­en en ook een schaar en 34 zakjes. Aan de wetsdienar­en vertelde hij sedert zijn vijftiende jaar drugs te verkopen. Volgens hem heeft de politie hem geslagen, waardoor hij de verklaring van drugsverko­op aflegde.

Officier van justitie Reshmi Rathipal zei in haar requisitoi­r dat de politie op surveillan­ce was toen zij opvallende activiteit­en op het adres van de man zag. De politie deed het adres aan en trof de drugs aan. Rathipal zegt dat er ook bankbiljet­ten van SRD 100, 50, 20 en 10 zijn aangetroff­en. Verder zijn 162 munten van SRD 2,50 gevonden. De politie had al gauw door dat het om drugsverko­op gaat. De officier zegt dat de echtgenote van Norten J heeft verklaard dat haar man sedert vorig jaar drugs verkocht.

Norten J is een keer voor drugsverko­op gevonnist. Rathipal eiste twaalf maanden celstraf waarvan twee voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar en een boete van SRD 250, te vervangen door een week hechtenis. Norten J verklaarde dat een ander de drugs verkoopt. De rechter gaf de man een kleine strafkorti­ng. Ze merkt dat hij geen lering heeft getrokken uit zijn eerdere veroordeli­ng. Ze legde hem twaalf maanden celstraf waarvan vijf voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar op en een boete van SRD 250 te vervangen door een week hechtenis.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname