Times of Suriname

Man veroordeel­d voor diefstal uit magazijn

-

PARAMARIBO - Djamier P is gisteren schuldig bevonden aan diefstal van pressure plates en ball joints. Hij kreeg hiervoor conform de eis van het Openbaar Ministerie twaalf maanden celstraf waarvan acht voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar opgelegd. Hij was op een eerdere zitting voorlopig in vrijheid gesteld en blijft met de opgelegde straf op vrije voeten. Aan Djamier P werd verweten dat hij een aantal goederen uit het magazijn van zijn werkgever heeft weggenomen, maar hij bekent slechts de pressure plates en ball joints te hebben gestolen. Hij vertelde dat het slot van de magazijnde­ur reeds was opengebrok­en. Toen hij dat opmerkte, maakte hij gebruik van de gelegenhei­d om een auto van een neefje te lenen. Hij vervoerde toen pressure plates en ball joints die hij uit het magazijn haalde. Hij zag ook andere goederen in het magazijn waaronder ook smeerolie in emmers, maar die heeft hij niet weggenomen.

Officier van justitie Reshmi Rathipal zegt dat de bewaker van het terrein op 11 oktober verdachte bewegingen zag en geluiden hoorde. Naar aanleiding daarvan deed hij een onderzoek en hij zag Djamier P op het terrein. Djamier P zegt dat toen hij alleen de bewaker op het terrein heeft gezien, toen hij daar was.

Het plafond van het magazijn was ook geforceerd, maar het is niet gebleken dat de goederen via daar weggenomen konden worden. Djamier P verklaarde in eerste instantie dat hij die dag samen met zijn vriendin was, maar de vriendin vertelde dat het niet klopte. Naderhand heeft de man bekend schuldig te zijn aan de diefstal van twee soorten goederen. Rathipal zegt dat de man het vertrouwen van zijn werkgever heeft geschaad. Hij was op 24 oktober aangehoude­n en op 23 februari voorlopig in vrijheid gesteld.

Advocaat Aryan Ramlakhan betoogde dat het om een bekennende verdachte gaat die nooit eerder in aanraking is gekomen met justitie. Hij zegt dat de goederen op de aanwijzing­en van de verdachte zijn teruggevon­den. Zijn cliënt heeft een zware les heeft geleerd. De rechter zegt dat het niet uitgeslote­n is dat de verdachte de enige is geweest die de goederen heeft weggenomen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname