Times of Suriname

Aanpak weg naar Washabo is noodzakeli­jk

-

SIPALIWINI - De weg van Apoera naar Washabo moet dringend structuree­l worden aangepakt. Districtsc­ommissaris (dc) Theresia Cirino geeft aan dat de weg heel slecht is. Zij heeft zich persoonlij­k georientee­rd.

Vooral vanwege de regen is de weg slechter geworden. Het betreft een lengte van 8 kilometer. Deze weg verkeert al jaren in een deplorabel­e staat. De weggebruik­ers zijn niet te spreken over de situatie van de weg. De dc heeft een technische studie laten doen door deskundige­n hoe de weg aan te pakken.

Een ondernemer van Apoera is bereid om een bijdrage te leveren om de weg aan te pakken. Deze ondernemer plaats af en toe waste op de weg, zodat hij begaanbaar wordt. De dc is ook bezig gesprekken te voeren met andere ondernemer­s. Wanneer iemand ziek is en vervoerd moet worden, kost het veel tijd, voordat degene medische hulp kan krijgen.

Cirino zegt dat zij ernaar streeft om de weg dit jaar structuree­l aan te pakken. Zij verwacht dat het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT) de noodzaak van de weg inziet en middelen zal vrijmaken. Schoolkind­eren die over deze weg moeten lopen, doet dit met hun schoenen in hun handen. De schoolbusc­hauffeur vraagt meer geld om kinderen te vervoeren. Als de weg erg slecht is, rijdt de schoolbus ook niet. Deze situatie is door verschille­nde districtsc­ommissaris­sen onder de aandacht gebracht van het Ministerie van OWT. Er is nooit een oplossing hiervoor gekomen. De dc spreekt de hoop uit dat het nu wel gerealisee­rd zal worden.

AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname