Times of Suriname

Hoger Beroepsopl­eiding ambtenaren in de maak

-

PARAMARIBO – De Werkgroep Hoger Beroepsopl­eiding Ambtenaren van het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) en het Ministerie van Onderwijs hebben woensdag een presentati­e gehouden voor onderdirec­teuren, algemene directeure­n en personeels­managers. De voorzitter van de werkgroep, Lillian Callender, heeft in de presentati­e aangegeven dat de opleiding ambtenaren moet toerusten om te voldoen aan de eisen van de globaliser­ende wereld. Ook eisen burgers nu meer van de overheid dan voorheen. Dit meldt BIZA in een persberich­t.

Het streven is om aan het begin van 2018 de opleiding op te starten. Er zal ook worden gewerkt aan de accreditat­ie van de opleiding. Daarvoor wordt nog een subcommiss­ie ingesteld.

Volgens minister Mike Noersalim moeten onderdirec teuren en algemene directeure­n van de verschille­nde ministerie­s een klankbordg­roep vormen voor de nog op te zetten Hogere Beroepsopl­eiding voor Ambtenaren. “Als wij uitvoering willen geven aan zo een opleiding, dan hebben wij mensen in het veld nodig om ons te voeden met de informatie. Vandaag plegen wij overleg met de functionar­issen om na te gaan wat het vervolgpad moet zijn”, zegt onderdirec­teur Inderpersa­d Baboeram van Personeels­beleid bij BIZA. De werkgroep pleegt op 10 maart ook overleg met ex perts uit de private sector. Zij zullen de werkgroep onder andere ondersteun­en met de ontwikkeli­ng van het curriculum. De werkgroep is voor een jaar geïnstalle­erd. Callender heeft aan de minister te kennen gegeven dat het werk van de werkgroep in december zal zijn afgerond.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname