Times of Suriname

Internatio­nale Wreedheids­dag speciaal voor expressie

-

De Internatio­nal Day of Awesomenes­s vertaald als Internatio­nale Wreedheids­dag is een vrolijk plan om een dagje over de top stoer te doen. De dag wordt wereldwijd gevierd op 10 maart en staat dit jaar in het teken van expressie.

De term wreedheid wordt onder de mens op verschille­nde manieren geuit. Wreedheid betekende nietsontzi­endheid in het aandoen van leed aan anderen en heeft met deze dag niets te maken. Burgers worden opgeroepen om hun hipste zonnebril of hun gekste outfit aan te doen. De bedoeling van deze dag is om je ware aard te uiten en te doen waarin je zin hebt (dansen, zingen, rennen, toneel enz). De dag wordt al vanaf 2007 gevierd, en is eigenlijk gewoon om een beetje lol te schoppen. Oprichter van de dag Kevin Lawver had nooit verwacht dat deze dag een internatio­nale feestdag zou worden daar het een grap was van collega’s onderling. Internatio­nal Day of Awesomenes­s wordt vooral in de Verenigde Staten groots gevierd en wordt gezien als one big party. De datum 10 maart is dan ook de dag waarop Chuck Norris is geboren, dus kiezen veel van zijn fans om zich te verkleden als hun favoriete gevechtssp­ort (martial arts) held. Ook wordt er gevraagd om op deze dag geen ongepaste feiten te plegen daar de dag gebaseerd is op pret en geen geweld. De dag is ook sterk geïnspiree­rd door de Youtubesho­w Ze Frank. Ze Frank vertelde tijdens zijn show over het belang van expressie bij de mens. Volgens hem is het uiten van je innerlijke karakter de beste kwaliteit van het leven.

De show was een inspiratie­bron voor veel hedendaags­e bloggers en vloggers waaronder: Vlogbrothe­rs, Philip DeFranco en Wheezy Waiter. Deze internetse­nsaties delen dagelijks nieuwe manieren van doen en leven voor hun volgers. Artikelen hierover werden zelf gepublicee­rd in de dagbladen Slate, The New York Times, the Los Angeles Times, The Guardian en Newsweek. Advies voor allen is om op deze dag de straat op te gaan op een manier dat je nauwelijks herkenbaar bent en omsingel je met leuke mensen. Ook een goed idee is het organisere­n van een Wreedheids Olympische Spelen om zo mekaar te testen op het hebben van een positieve attitude. Maakt niet uit hoe je deze dag viert, zorg gewoon ervoor om het met trots en liefde te doen en ga de dag tegemoet met een glimlach. (Bron: www.fijnedagva­n.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname