Times of Suriname

Honderden balkons in Venlo afgesloten na twijfels over veiligheid

-

VENLO - Honderden bewoners van flats in de Venlose wijk het Vinckenbos­je mogen hun balkon niet meer op. Er bestaan twijfels over de veiligheid ervan. Dat bevestigde een woordvoerd­er van de gemeente gisteren in Dagblad de Limburger.

Het gaat om zeker tien flatgebouw­en uit de jaren zestig van de vorige eeuw aan de Karel van Egmondstra­at, Vinckenhof­straat en de Groenstraa­t. De gemeente greep in nadat een eigenaar een spleet had ontdekt in de ophanging van zijn balkon. Daarop zijn maatregele­n genomen om te voorkomen dat bewoners op hun balkon kunnen komen. Volgens een woordvoerd­er van de gemeente zijn er mogelijk problemen met de wapening van de betonplaat. De gemeente heeft de vereniging­en van eigenaren opgedragen de zaak te laten onderzoeke­n en de balkons waar nodig te repareren. Zolang dit niet is gebeurd, blijven de balkons verboden terrein. Eerder deze week werden al bewoners van honderdzes­tig appartemen­ten in Breda gewaarschu­wd dat hun balkons onveilig zijn. De constructi­e is zo zwak dat de balkons naar beneden kunnen komen. Begin maart zijn er ook in de stad Groningen de balkons van drie portiekfla­ts niet veilig genoeg bevonden. Deze worden op korte termijn preventief versterkt.

Sinds de galerij van de Antillenfl­at in Leeuwarden in 2011 instortte is het voor eigenaren van gallerijfl­ats een onderzoeks­plicht ingesteld. Op basis van deze onderzoeks­plicht moeten eigenaren van galerijfla­ts een onderzoek laten uitvoeren naar de constructi­eve veiligheid van de galerij- en balkonvloe­ren. Dit onderzoek moet voor 1 juli 2017 zijn uitgevoerd. Gemeenten kunnen het onderzoeks­rapport opvragen en handhavend optreden als niet wordt voldaan aan deze onderzoeks­plicht.

(NU.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname