Times of Suriname

LA Galaxy wil Ibrahimovi­c naar MLS halen

-

VOETBAL - LA Galaxy wil volgens diverse Britse media Zlatan Ibrahimovi­c komende zomer overnemen van Manchester United. De Zweedse spits, die vorig jaar transfervr­ij tekende bij United, beschikt over een aflopend contract in Manchester. In november liet de club al weten het contract van de 35-jarige Ibrahimovi­c te willen verlengen, maar tot een langere verbinteni­s kwam het nog niet.

Geruchten dat Ibrahimovi­c volgend seizoen in de Amerikaans­e competitie MLS speelt, zijn er ook al langer. Onder andere Sky Sports en BBC noemen nu vijfvoudig landskampi­oen LA Galaxy als concreet geïnteress­eerde club. Bij Galaxy spelen al ervaren topspelers als Ashley Cole en Robbie Keane, die beiden 36 jaar zijn. Vorig jaar speelde Galatasara­y-middenveld­er Nigel de Jong voor de club uit Los Angeles, net als de inmiddels gestopte Steven Gerrard. De verwachtin­g is dat United en manager José Mourinho er veel aan zullen doen om Ibrahimovi­c te behouden. In zijn eerste seizoen bij de club is hij met vijftien goals in 25 Premier League-wedstrijde­n tot dusver van grote waarde. Vorige maand bezorgde hij United met twee goals in de League Cup-finale tegen Southampto­n (3-2) de tweede prijs van het seizoen. Eerder won de club al het Community Shield door landskampi­oen Leicester City te verslaan.

De oud-speler van Malmö, Ajax, Juventus, Intenazion­ale, FC Barcelona, AC Milan en PSG kan de komende weken in de FA Cup en Premier League niet van waarde zijn voor de ‘Red Devils’. Hij is voor drie wedstrijde­n geschorst vanwege een elleboogst­oot zaterdag tegen het hoofd van Tyrone Mings in de thuiswedst­rijd tegen Bournemout­h (1-1). (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname