Times of Suriname

PPG houdt interesse in AkzoNobel

-

PITTSBURGH - PPG gelooft onverander­d in de grote kansen die een overname van AkzoNobel zou bieden. Dat stelde het Amerikaans­e verfbedrij­f gisteren, na de publieke afwijzing door Akzo van het overnamevo­orstel van PPG eerder op de dag. PPG vindt dat het een aantrekkel­ijk en uitgebreid voorstel heeft gedaan aan het Nederlands­e verf- en chemiebedr­ijf. Het Amerikaans­e bedrijf zou graag met Akzo in gesprek gaan, maar die heeft dit geweigerd.

Volgens Akzo-topman Ton Büchner zou een overname door PPG veel banen kunnen kosten, terwijl allerminst zeker is dat toezichtho­uders met de fusie zouden instemmen. Daarbij vindt hij de prijs die de Amerikanen bieden veel te laag. PPG stelde in zijn verklaring juist rekening te hebben gehouden met alle belanghebb­enden en zei erop te vertrouwen dat alle benodigde toestemmin­g voor de deal kan worden verzekerd.

De voorzitter van de centrale ondernemin­gsraad van Akzo, Steven Leijenaar, zei tegen het ANP dat het bedrijf niet is gebaat bij een overname door PPG. Volgens hem zouden wereldwijd mogelijk duizenden banen sneuvelen door het voorstel van PPG. In Nederland zouden wellicht duizend van de vijfduizen­d banen op de tocht komen te staan. PPG, dat zijn voorstel op 2 maart aan Akzo voorlegde, liet weten nauwkeurig te bekijken welke stappen er verder kunnen worden gezet. (De Telegraaf/ Foto: BRControls)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname