Times of Suriname

Moordvilla te koop tegen dumpingpri­js

-

Bouwgrond kopen en een (weliswaar flink te renoveren) villa er gratis bovenop krijgen: het kan op de Kezelberg in Moorsele. Vraagprijs: 325.000 euro voor een perceel van net geen 1.500 vierkante meter. Mogelijk struikelbl­ok zijn de gruwelijke feiten die zich eind 2012 afspeelden in de villa. Roofmoorde­naars brachten er toen antiquair Willy Defever (81) om het leven. Wie echter door de tragedie kan kijken, doet misschien de zaak van z’n leven.

Willy Defever (81) en zijn vrouw Maria Mortier (71) arriveerde­n die bewuste zondagavon­d 16 december 2012 bij hun woning op de Kezelberg. Ze dachten er rust uit te vinden, na een drukke dag in hun winkel op de Barakken in Menen.

Maar het draaide anders uit. Drie gangsters wachtten het koppel op, om het te beroven. Dat ging met zoveel geweld gepaard, dat Willy Defever het niet overleefde. Weerloos door de knevels werd de man op leeftijd gewurgd. Ook zijn echtgenote incasseerd­e zware klappen, maar overleefde. Maria Mortier werd na het verlies van haar man, haar steun en toeverlaat, echter nooit meer de oude. Blijven wonen in de villa, wilde ze niet. Het werd een ongeplande verhuizing, naar Menen. De villa die, zacht uitgedrukt, z’n beste tijd heeft gehad, staat inmiddels al enkele jaren te koop.

“De oorspronke­lijke vraagprijs is intussen al flink gezakt”, klinkt het bij immokantoo­r Woonservic­e. “Vandaag wordt de villa eigenlijk verkocht voor de prijs van de bouwgrond, 217 euro per vierkante meter. Da’s de gangbare prijs voor bouwgrond in onze regio. Het maakt dat je als koper net geen 325.000 euro betaalt voor een perceel van bijna 1.500 vierkante meter. Het huis krijg je er eigenlijk gratis bij. Slopen is een mogelijkhe­id - de vergunning is afgeleverd - maar even goed is een grondige renovatie een optie. Dat kan tegen het gunsttarie­f van 6 procent btw. Over de ligging van het perceel kan je discussiër­en. De drukke Meensestee­nweg is vlakbij maar een groenscher­m tussen de rijbaan en het perceel houdt veel lawaai tegen. Anderzijds zijn er veel troeven die het stuk bouwgrond aantrekkel­ijk maken. Het uitzicht over de velden is ronduit adembeneme­nd. De tuin is zuid-westelijk georiëntee­rd, ideaal om ‘s namiddags en ‘s avonds te genieten van de zon.” Toch raken villa en perceel voorlopig niet verkocht. “Ik snap wel dat voor sommige kandidaat-kopers de dramatisch­e feiten een struikelbl­ok kunnen zijn maar eigenlijk moet je door dat verleden kijken. Met respect voor de tragedie die zich daar heeft afgespeeld, valt daar best een nieuw leven op te bouwen.”

(HLN/Foto: HLN.be)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname