Times of Suriname

Zwaarste vrouw ter wereld torst honderd kilo minder

-

Een Egyptische die doorgaat als de zwaarste vrouw ter wereld, heeft dankzij een vloeibaar dieet en een heelkundig­e ingreep 100 kilo verloren, zo hebben Indiase artsen bekendgema­akt. Eman Ahmed Abd El Aty (37) woog 500 kilo tengevolge van elefantias­e, een ziekte waarbij ledematen en andere delen van het lichaam opzwellen. De vrouw onderging op 7 maart in het Saifee-ziekenhuis in Mumbai succesvol een laparascop­ische sleeve gastrectom­ie. Daarbij gaat het erom een groot deel van de maag te verwijdere­n.

Ze krijgt nu oraal vloeibare voeding en verdraagt dit goed. De vervolgbeh­andeling bestaat uit het corrigeren van alle verbonden medische problemen, zodat haar conditie voldoende goed wordt om naar Egypte terug te keren. (HLN/ Foto: The Orion Africa.com)

Carrie Marie Underwood (Muskogee, 10 maart 1983) is een Amerikaans­e zangeres van countrymuz­iek en actrice. Ze was winnaar van American Idol in 2005. Debuutalbu­m, Some Hearts, verkreeg in de Verenigde Staten zevenvoudi­g platina, en was het snelst verkopende country-album sinds de introducti­e van de Nielsen SoundScan in 1991. In 2009 werd ze opgenomen in de Oklahoma Music Hall of Fame. Op 10 juli 2010 trad Carrie in het huwelijk met ijshockeys­peler Mike Fisher. Begin maart 2015 kregen zij een zoon. (Foto: Mediamass.net)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname