Times of Suriname

Henk Abrahams Stichting vraagt OM onderzoek en vervolging

-

PARAMARIBO - De Henk Abrahams Stichting zal dinsdag een brief richten naar het Openbaar Ministerie voor onderzoek en strafrecht­elijke vervolging van een groep personen die zich schuldig heeft gemaakt aan het doodmartel­en van een hond. De daad die bij

is gepleegd, is vastgelegd en is dinsdag op social media geplaatst.

Ondrobon

Cynthia Ashruf, voorzitter van de stichting, zegt aan de krant dat de organisati­e met afschuw kennis heeft genomen van het gebeuren. “De figuren die dit hebben gedaan, zijn laaggevall­en.” Ashruf stoort zich eraan dat mensen in staat zijn zulke handelinge­n te plegen en dat er ook nog foto’s worden gemaakt en verspreid op social media. De foto is, nadat die is geplaatst, door heel veel mensen uit schok en afschuw op Facebook gedeeld. Ashruf zegt dat de organisati­e heel veel telefoontj­es en berichten heeft ontvangen van personen uit de gemeenscha­p die geschokt zijn en de namen en woonadress­en van de figuren hebben doorgespee­ld. Op de Facebook-pagina van de organisati­e heeft iemand continue gedreigd mensen die informatie aan de organisati­e geven, een lesje te zullen leren.

Uit de verkregen informatie is komen vast te staan dat het om buschauffe­urs gaat die de route Paramaribo­Ephraimsze­gen onderhoude­n. Alle informatie is verzameld en er zal een schrijven gericht worden aan het OM met het verzoek de daders te vervolgen. Ashruf zegt dat er nog veel dierenleed plaatsvind­t. Dieren worden aan de ketting gehouden en heel wat beschermde dieren worden op social media ten verkoop aangeboden. Zij wijst erop dat de Wet Dierenbesc­herming op dit moment een dode letter is, omdat het staatsbesl­uit nog niet in place is. Waar mensen volgens de dierenvrie­nd aan voorbijgaa­n, is dat de huidige wet voldoende mogelijkhe­den biedt om op te treden. Dierenmish­andeling wordt als een overtredin­g gezien, waar strafvervo­lging op zit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname