Times of Suriname

Twee jaar geëist tegen twee verdachten

-

PARAMARIBO – Quincy W en Giovanni O riskeren twee jaar gevangenis­straf voor gekwalific­eerde diefstalle­n. Op 13 januari werden zij op heterdaad betrapt.

Officier van justitie Reshmi Rathipal vindt dat de twee mannen de drie feiten samen hebben gepleegd. Zij zouden op 5 januari uit een woning annex winkel in Wanica belkaarten en SRD 25.000 hebben weggenomen. Ook braken zij op 13 januari in een woning annex winkel in. Die dag probeerden zij ook in een andere winkel in te breken, maar zij werden op heterdaad betrapt. Rathipal zegt dat twee van de strafbare feiten op dezelfde dag zijn gepleegd. Zij zegt dat Quincy W en Giovanni O de twee feiten van 13 januari volmondig hebben bekend. De twee verdachten en een grijze wagen waarin zij zich verplaatst­en, zijn op beeldmater­iaal te zien. Zij sloeg acht op de wijze waarop de mannen hebben ingebroken. Quincy W en Giovanni O ontkennen betrokken te zijn bij de diefstal op 5 januari. Rathipal zegt dat ook bij die diefstal dezelfde grijze wagen op camerabeel­den is gezien. De twee mannen op beeldmater­iaal hadden dezelfde kleding aan als de twee verdachten. Volgens haar gaat het bovendien om dezelfde modus operandi. Rathipal zegt dat Quincy W voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie, maar zijn kompaan Giovanni O is eerder aangehoude­n. De twee verdachten verklaarde­n dat zij bij een van de diefstalle­n van 13 januari dachten dat het om een supermarkt ging. Het bleek een kledingzaa­k te zijn. De mannen vertelden dat zij foerage zochten, maar toen het een boetiek bleek te zijn, vertrokken ze.

Advocaat Hedley Derby vroeg de rechter de camerabeel­den te bezichtige­n. Zijn collega Shefani Amirkhan verduideli­jkte dat het gaat om camerabeel­den van de diefstal van 5 januari, want de mannen hebben zichzelf daarbij niet herkend. De beelden worden op 23 maart bezichtigd.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname