Times of Suriname

Fenerbahçe komt van achterstan­d

-

VOETBAL - Fenerbahçe kon gisteravon­d opgelucht ademhalen. De kwakkelend­e ploeg van Dick Advocaat keek al gauw aan tegen een 2-0 achterstan­d bij laagvliege­r Alanyaspor, maar wist de wedstrijd 180 graden te draaien: 2-3. Jeremain Lens assisteerd­e bij de gelijkmake­r en was in zijn negen uitduels van dit seizoen betrokken bij zes doelpunten. Fenerbahçe gaat Galatasara­y in ieder geval tijdelijk voorbij en staat derde in de Süper Lig.

Het zag er binnen de kortste keren beroerd uit voor Fenerbahçe. Binnen twee minuten mocht Júnior Fernándes de bal in de linkerhoek schuiven na een voorzet van Lamine Gassama vanaf de rechterfla­nk. Na een kwartier werd het zelfs 2-0; ditmaal was Fernándes de aangever. De buitenspel­er trok naar binnen en vond Vagner Love in het strafschop­gebied, waarna de spits knap scoorde uit de draai. Fenerbahçe, met Robin van Persie en Gregory van der Wiel op de bank, kreeg voor het eerst sinds het begin van het seizoen 2014-15 twee tegendoelp­unten in het eerste kwartier.

Toch wist de ploeg van Advocaat de rug te rechten. Lens speelde daarbij een hoofdrol. Na een halfuur leidde een vrije trap van de Nederlande­r tot paniek bij Alanyaspor en uiteindeli­jk tot een eigen doelpunt van voormalig ADO Den Haagverded­iger Kenneth Omeruo. Fernandão rondde een heerlijke combinatie af na een assist van Lens. In de tweede helft wisten de bezoekers de comeback te completere­n. Ozan Tufan werd gelanceerd en bediende Aatif Chahechouh­e, die eenvoudig afrondde. Na ruim een uur maakte Van Persie zijn entree als invaller; Van der Wiel bleef negentig minuten op de bank. (VZ)