Times of Suriname

Juventus wint van AC Milan

-

VOETBAL - Juventus gaf diep in blessureti­jd de ongekende overwinnin­gsreeks op eigen veld een vervolg. AC Milan zag door een omstreden strafschop de stunt in Turijn mislukken (2-1).

In de dertigste minuut dreigde AC Milan het 32ste slachtoffe­r te gaan worden in Turijn. Op het randje van buitenspel brak Mehdi Benatia op aangeven van Dani Alves de score namens de thuisploeg. De Milanese gasten, die alle vijf duels in het nieuwe Juventusst­adion had verloren, kwamen echter terug. Carlos Bacca was de man die op slag van rust de gelijkmake­r op het scorebord bracht. Na een pass van Gerard Deulofeu rondde de Colombiaan fraai met de buitenkant van zijn rechtervoe­t af, al stond hij wel buitenspel. Zijn vierde treffer in de laatste drie competitie­duels bleek genoeg voor een punt. De Rossoneri maakten gezien het aantal kansen meer aanspraak op de zege dan Juventus. Aan de andere kant toonde Milan-keeper Gianluigi Donnarumma zijn kunsten bij Turijnse pogingen. Diep in blessureti­jd leek Gonzalo Higuaín de wedstrijd alsnog in Turijns voordeel te beslissen. Zijn omhaal ging rakelings naast, terwijl Donnarumma een minuut later met een knappe redding de Argentijn van het scoren afhield.

Diep in blessureti­jd kwam dan toch de deceptie voor Milan. Mattia De Sciglio kreeg de bal ongelukkig op zijn arm na een voorzet Stephan Lichtstein­er en zag tot zijn ontstelten­is dat de bal op de stip ging. Paulo Dybala toonde zich koelbloedi­g om Juventus te behoeden voor het einde aan een ongekende ongeslagen­reeks. Juventus blijft door de zege onbedreigd koploper in de Serie A. Milan blijft door de nederlaag steken op de zevende plaats, maar moet vooral vrezen dat de concurrent­ie kan profiteren van een Europees ticket.

(VZ)

??  ?? Mehdi Benatia van Juventus maakt het eerste doelpunt voor zijn team. (Foto: ESPN)