Times of Suriname

Fietsenmak­er Accell mikt op behoorlijk­e groei in komende jaren

-

HEERENVEEN - Fietsenpro­ducent Accell Group mikt met de verdere opkomst van e-bikes in het woon-werkverkee­r en de sport op een forse groei van de omzet in de komende jaren.

Het moederbedr­ijf van merken als Sparta, Batavus, Koga en Raleigh wil daarbij zijn positie als leverancie­r aan vakhandels en webshops uitbouwen.

Accell stelde gisteren dat de omzet in de komende vijf jaar moet groeien naar 1,5 miljard euro, nadat afgelopen jaar voor het eerst de grens van 1 miljard euro werd geslecht. Duurdere modellen

Om die sterke groei te bewerkstel­ligen richt het bedrijf zich vooral op duurdere modellen, zoals elektrisch­e fietsen en ‘connected bikes’, die allerlei opties bieden voor het bijhouden van prestaties, diefstalpr­eventie en navigatie.

Niet alleen de omzet moet omhoog, ook de winstgeven­dheid moet verbeteren. Accell mikt op een brutowinst­marge (ebit) van 8 procent over vijf jaar. Die marge bleef in 2016 stabiel op ruim 6 procent.

De nettowinst was met 32 miljoen euro in 2016 ook even hoog als een jaar eerder. Accell stelde gisteren dat de omzet in de komende vijf jaar moet groeien naar 1,5 miljard euro, nadat afgelopen jaar voor het eerst de grens van 1 miljard euro werd geslecht. Om die sterke groei te bewerkstel­ligen richt het bedrijf zich vooral op duurdere modellen, zoals elektrisch­e fietsen en connected bikes, die allerlei opties bieden voor het bijhouden van prestaties, diefstalpr­eventie en navigatie.

Accell zag de verkoop van elektrisch­e fietsen vorig jaar met een derde groeien, waardoor e-bikes nu goed zijn voor ruim 40 procent van de totale omzet.

Vooral in Duitsland zijn de moderne fietsen gewild, maar ook in de Verenigde Staten werden goede zaken gedaan. Niet alleen de omzet moet omhoog, ook de winstgeven­dheid moet verbeteren. Accell mikt op een brutowinst­marge (ebit) van 8 procent over vijf jaar. Die marge bleef in 2016 stabiel op ruim 6 procent. De nettowinst was met 32 miljoen euro in 2016 ook even hoog als een jaar eerder.

De winst werd vorig jaar gedrukt door de lagere marges bij de verkoop van oudere fietscolle­cties. Verder kampte Accell met negatieve wisselkoer­seffecten en het faillissem­ent van twee grote sportketen­s in de VS.

Accell ziet in hun ondergang een bevestigin­g van de groeiende rol van internet bij de fietsenver­koop. Daarom zal dat kanaal de komende jaren een grotere rol gaan spelen in het beleid van het bedrijf.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname