Times of Suriname

Zoeken naar derde slachtoffe­r lawine Frankrijk hervat, ondanks slecht weer

-

FRANKRIJK - Ondanks minder gunstige omstandigh­eden hervatten reddingswe­rkers in de Franse Alpen vrijdag de zoektocht naar de nog vermiste Nederlands­e student die dinsdagmid­dag met twee andere Nederlande­rs werd bedolven onder een lawine. Dat liet de Franse politie weten. Het is bewolkt, winderig en de temparatuu­r stijgt, waardoor kans op nieuwe lawines toeneemt, zegt een woordvoerd­er. Aan de zoekactie doen veertig reddingswe­rkers en vier speurhonde­n mee. Zij verwachten het nog vermiste slachtoffe­r vrijdag te vinden. Bijna het hele gebied is al afgezocht. De drie snowboarde­rs van 22, 21 en 25 jaar maakten deel uit van een groep Nijmeegse studenten die bij Valfréjus op winterspor­t waren. Het drietal was buiten de officiële piste aan het snowboarde­n toen ze dinsdag werden bedolven onder de sneeuw. De twee anderen zijn al dood teruggevon­den.

Naasten van de drie studenten van de Radboud Universite­it en de Hogeschool Arnhem Nijmegen zijn woensdag naar het gebied afgereisd. In het winterspor­toord zijn ook enkele reisgenote­n van de studievere­niging Navigators achtergebl­even. De groep vertrok zondag voor een winterspor­tvakantie, die tot vrijdag zou duren.

Medewerker­s van de Nederlands­e ambassade in Frankrijk zijn donderdagm­iddag gearriveer­d in Valfréjus om hen bij te staan. Het Ministerie van Buitenland­se Zaken assisteert vanuit Den Haag.

De christelij­ke vereniging Navigators heeft afdelingen in tal van plaatsen. Overal worden gebedsavon­den gehouden om de Nijmeegse ‘broeders en zusters’ kracht toe te wensen. Ook verschille­nde protestant­se kerken staan zondag stil bij het drama. (NU.nl/ Foto: NU.nl)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Helikopter­foto’s van nasleep lawine Franse Alpen.
Helikopter­foto’s van nasleep lawine Franse Alpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname