Times of Suriname

Shakespear­e maakt seizoen af bij Leicester

-

VOETBAL - Craig Shakespear­e is in ieder geval tot het einde van het seizoen de eindverant­woordelijk­e bij Leicester City, zo hebben the Foxes bekendgema­akt via de officiële kanalen. De voormalige assistent van de ontslagen Claudio Ranieri krijgt zo het vertrouwen van de club, die eerder in verband werd gebracht met namen als Roy Hodgson en Guus Hiddink. Shakespear­e staat momenteel met Leicester op de vijftiende plek, vier punten boven de rode streep.

Het winnen van de allerbelan­grijkste prijs in de 133-jarige clubgeschi­edenis was voor de eigenaren van Leicester City geen reden om Ranieri in ieder geval tot het einde van het seizoen op de bank te houden. “Dit is de moeilijkst­e beslissing die we in bijna zeven jaar, sinds de overname door King Power, hebben moeten maken”, zo erkent vicevoorzi­tter Aiyawatt Srivaddhan­aprabha. “Maar we zetten de belangen op lange termijn boven allerlei persoonlij­ke interesses, hoe sterk deze ook mogen zijn.” “We hadden nooit verwacht dat de buitengewo­ne prestaties van afgelopen seizoen zich zouden herhalen”, zo verzekert Srivaddhan­aprabha. “Handhaving in de Premier League was het eerste en enige doelwit aan het begin van het seizoen. Maar nu is het zaak om aan deze doelstelli­ng te voldoen en voelen we dat een veranderin­g noodzakeli­jk is, om het maximale uit de laatste dertien wedstrijde­n te halen.”

Ranieri was vorig seizoen de auteur van een van de opvallends­te sprookjes uit de voetbalhis­torie, het winnen van de landstitel met relatief beperkte middelen. Dit seizoen vechten the Foxes echter tegen degradatie. Leicester City staat na 25 wedstrijde­n op de zeventiend­e plek, slechts één punt boven de degradatie­streep. De ploeg verloor al veertien wedstrijde­n, tegenover maar vijf zeges. In de FA Cup was Millwall eerder deze maand een maatje te groot, ook al speelde de League One-club met tien man.

Ranieri werd vorige maand op het FIFA-gala nog uitgeroepe­n tot beste coach ter wereld van afgelopen jaar. De assistente­n Craig Shakespear­e en Mike Stowell hebben de leiding over de ploeg tot een opvolger voor Ranieri is gevonden.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname