Times of Suriname

Su Sport houdt Broki van kampioensc­hap af

-

VOETBAL - Su Sport heeft ervoor gezorgd dat Broki in de voetbalcom­petitie van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) dit weekend niet definitef zijn kampioen binnenhaal­de. De jonge ploeg van Su Sport, die vijf overwinnin­g op rij heeft, kwam in zijn zesde ontmoeting tot een blanco score tegen Broki. Ondanks het feit dat Broki een klein veldoverwi­cht bezat, gelukte het Su Sport om de strijd in evenwicht te houden. Door dit gelijkspel kwam Broki net twee punten tekort en kon het kampioensf­eest slechts op bescheiden basis worden gevierd. Broki heeft nog twee wedstrijde­n voor de boeg en kan daarbij het kampioensc­hap een feit zijn. Su Sport als nieuwkomer in de competitie, die nog een wedstrijd moet spelen, maakt een redelijke kans op het semikampio­enschap. Jong Aurora is de tweede die kans maakt op het semi-kampioensc­hap. Aanstaande zondag kan de beslissing een feit zijn, wanneer Broki en Jong Aurora tegen elkaar uitkomen.

Princo kwam na twee opeenvolge­nde verliespar­tijen tot een 2-0 zege op Puwanani. Bij de rust leidde Princo met 1-0 door een doelpunt van Donovan Zeegelaar en na de rust bracht Giovanni Harderwijk de eindstand op 2-0. Tjark Verbond van Princo kreeg de rode kaart.

T. Sondi en Sentea kwamen tot een 3-3 gelijkspel, waarbij T. Sondi bij de rust met 3-0 voor stond, door doelpunten van Giordio Rostelly, Dieko en Fabian Baisie. In de tweede helft pakte Sentea de zaken beter aan en dat leidde tot de gelijkmake­r. Renaitis Sampie, Danitsio Seedo en George Adipi zorgden voor de doelpunten. In de U-20-jeugdklass­e kwamen Puwanani en Jong Aurora niet verder dan een 3-3 score. Bij de rust had Puwanani een 3-0 voorsprong, door doelpunten van Rayih van Egten, Damiento Bisoina en Jason Hoepel. In de tweede helft scoorden Massaro Vorswijk en Mbeki Ritfeld voor Jong Aurora, Dilivio Alankoi van Puwanani zorgde met een eigen goal voor de gelijkmake­r van Jong Aurora.

De tweede U – 20 jeugd ontmoeting tussen Broki en Su Sport ging niet door.