Times of Suriname

Beteugelin­g wisselkoer­s blijft grote uitdaging regering

-

PARAMARIBO - De hoge wisselkoer­s blijft een uitdaging waarmee de regering worstelt. Volgens president Desi Bouterse pleegt zijn kabinet alle inspanning­en om de koers te stabiliser­en. De regering kijkt naar uitgaven die zwaar drukken op de beschikbaa­rheid van vreemde valuta en er wordt getracht die in te dammen. “Daar denken we constant aan”, zegt de president.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën was onlangs in Venezuela om naar mogelijkhe­den uit te kijken die in de energiesec­tor voor besparing van vreemde valuta kunnen zorgen.

Het staatshoof­d was tot en met gisteren niet geïnformee­rd over het resultaat dat Hoefdraad heeft bereikt in Venezuela. “Ik heb nog geen gelegenhei­d gehad om met hem te praten hierover”, zei Bouterse die een reeks oriëntatie­bezoeken in het binnenland achter de rug heeft. Concreet kan Bouterse geen antwoord geven op de vraag wanneer de wisselkoer­s zal stabiliser­en en dalen. Hij houdt het op maatregele­n die nu getroffen worden om te spelen op economisch herstel dat volgend jaar verwacht wordt. “We doen er alles aan om vanuit de precaire situatie te kijken hoe wij de zaak enigszins kunnen verlichten, zodat we straks in 2018, wanneer de economie gaat oppikken volgens de deskundige­n, alvast een stukje voorschot nemen daarop.” BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname