Times of Suriname

Parmessar moet zich binnen een maand verweren Directeur en rvc reeds geruime tijd op gespannen voet

-

PARAMARIBO - Minister Regillio Dodson van Natuurlijk­e Hulpbronne­n (NH) zegt dat hij samen met president Desi Bouterse en de raad van commissari­ssen (rvc) bij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal nagaan hoe verder met directeur Rabin Parmessar. De in ongenade gevallen directeur krijgt de ruimte om zich binnen een maand te verweren tegen een aantal vraagstukk­en dat hem een schorsing heeft opgeleverd.

De werkrelati­e tussen de raad en Parmessar vertroebel­de niet lang nadat hij in januari vorig jaar werd aangesteld. De krant verneemt van ingewijden binnen de rvc dat de stopzettin­g van de stroomvoor­ziening bij het Diakonesse­nhuis en het stroeve verloop om die weer op gang te krijgen, de directe aanleiding is geweest voor de schorsing. Daarvoor boterde het echter al geruime tijd niet tussen beide partijen over een aantal andere beleidsvra­agstukken. “Ik zal dit bespreken met de president en dan zien we hoe verder”, zegt Dodson over het lot van Parmessar die door president Desi Bouterse werd aangewezen om orde op zaken te stellen bij de EBS.

Volgens de minister staat wel recht overeind dat de rvc geen vertrouwen meer heeft in de directeur. Er hebben zich intern zaken afgespeeld waar hij niet op wil ingaan. “We zullen ons met de rvc beraden over hoe zij op dit punt zijn gekomen, maar van wat er is gesteld, denk ik dat het wat ernstige zaken zijn”, aldus Dodson.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname