Times of Suriname

Politici moeten voorzichti­g zijn met social media

-

PARAMARIBO - Parlementa­riërs hebben in Costa Rica een training gevolgd over het omgaan met de social media. De trainers hebben politici op het hart gedrukt om bij het gebruik van social media een duidelijk onderschei­d te maken tussen politiek en privéleven.

Geerlings-Simons gaf tijdens de discussies aan dat voor haar in ieder geval dat onderschei­d duidelijk is op vooral Facebook. De DNAvoorzit­ter is zelf heel actief op Facebook, maar vanwege de grote informatie­stroom heeft zij een team dat haar bijstaat met de verwerking daarvan. Door trainer Sebastian de Lara Gomis is haar en ook andere participan­ten uit andere landen erop gewezen om vooral voorzichti­g te zijn met het plaatsen van foto’s. Hij stelt voor dat er liever alleen foto’s worden geplaatst die representa­tief zijn en overgenome­n kunnen worden door de mainstream media.

De rode draad van de training was dat de social media goed ingezet kunnen worden om in contact te blijven met de samenlevin­g. Door interactie kan de burger indirect meedoen en meedenken met betrekking tot het parlementa­ire werk. Namens Suriname hebben DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, en de parlementa­riërs Raymond Sapoen en Jitendra Kalloe geparticip­eerd.

De training vond plaats in de marge van de vergaderin­g van ParlAmeric­as: de vergaderin­g van parlemente­n op het westelijk halfrond. Tijdens die vergaderin­g heeft ParlAmeric­as een intentieve­rklaring getekend met LatijnsAme­rika voor transparan­tie in de wetgeving.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname