Times of Suriname

Workshop curriculum ontwikkeli­ng voltooid

-

PARAMARIBO – Medewerker­s van de afdeling Curriculum­ontwikkeli­ng, Basic Life Skills en Cenasu van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) hebben onlangs deelgenome­n aan de tweedaagse workshop ‘Curriculum herontwerp­en’. Het ministerie meldt in een persberich­t dat de workshop gericht was op het versterken en verdiepen van de kennis van de deelnemers over de begrippen die gebruikt worden door curriculum­specialist­en tijdens het ontwerpen van curricula. De workshop is verzorgd door Koen Depryck.

Tijdens de workshop is op interactie­ve wijze ingegaan op verschille­nde onderwijsk­undige en technische aspecten bij het (her) ontwerpen van curricula in het onderwijs van de 21ste eeuw. Met het oog hierop is er op interactie­ve wijze uitleg gegeven over onder meer relevante begrippen, componente­n, dimensies, matrix en taxonomie van het (her)ontwerpen van curricula. Eveneens werd aangegeven hoe belangrijk het is om tijdig alle stakeholde­rs te betrekken bij het (her)ontwikkele­n van curricula zoals de leerlingen, de leerkracht­en, de ouders en de arbeidsmar­kt. Deelnemers werkten tijdens de brainstorm­sessies aan concrete opdrachten waarbij zij invulling gaven aan leerdoelen, leerinhoud­en, leerervari­ngen en evaluatie. De deelnemers vonden de workshop leerrijk vanwege de profession­ele en praktische aanpak. De workshop werd gehouden in de vergaderza­al van de afdeling Ontwikkeli­ngsdienst van het ministerie.

In april worden er vervolgses­sies gehouden voor de verschille­nde vakgroepen verbonden aan de afdeling Curriculum­ontwikkeli­ng en vertegenwo­ordigers van andere afdelingen van het ministerie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname