Times of Suriname

Loterijver­lies in de verkoop

-

AMSTERDAM - Amsterdam Loterijver­lies-oprichter Ferdy Roet is op zoek naar rijke investeerd­ers die de vordering van 194.000 consumente­n op de Staatslote­rij willen overnemen. De kas van zijn veelbespro­ken claimstich­ting raakt leeg en de rechter maakte een eind aan de recente beslaglegg­ing op de miljoenen van de Staatslote­rij.

Dit meldt een groep van investeerd­ers, met wie Roet enkele maanden geleden in België uitgebreid­e bespreking­en heeft gevoerd over een overname van de claim op de Staatslote­rij. Uit vertrouwel­ijke documenten, in bezit van De Telegraaf, blijkt dat Loterijver­lies BV en de op het Britse eiland Isle of Man gevestigde brievenbus­firma EEL in onderhande­ling traden met de in Haarlem gevestigde stichting Litigation Investment­s. Deze stichting is van de in het Belgische Brasschaat wonende zakenman Frederick Matthaei. Hij bevestigt de bespreking­en over de overname van Loterijver­lies. Volgens Matthaei, die in het verleden zelf ook enkele claimstich­tingen oprichtte, liepen de onderhande­lingen met Loterijver­lies stuk omdat Roet geen openheid van zaken zou hebben willen geven “De geheimhoud­ingsverkla­ring waar de heer Roet nota bene zelf op had aangedrong­en heeft hij nooit getekend. Ik kreeg uiteindeli­jk WhatsApp-berichtjes van hem toegestuur­d waarin hij vroeg ‘Wat is het jullie waard?’. De serieushei­d en profession­aliteit lieten veel te wensen over.”

De Staatslote­rij wordt al jaren achtervolg­d door claimstich­ting Loterijver­lies waarbij 194.000 deelnemers aan de loterij zijn aangeslote­n. De Hoge Raad bevestigde twee jaar geleden de claim van Loterijver­lies-oprichter Roet dat de Staatslote­rij haar deelnemers tussen 2000 en 2008 misleidde met te hoge winkansen. Maar desondanks strandden alle onderhande­lingen met de loterij over een schadeverg­oeding.

Ondertusse­n raakte Roet zelf verwikkeld in affaires omdat hij de miljoenen aan inschrijfg­eld van zijn leden zou hebben gebruikt voor de aanschaf van een riante villa in de duinen bij Bergen. Hij werd uiteindeli­jk als bestuurder van z’n eigen claimstich­ting door de rechter op een zijspoor gezet wegens sterke vermoedens van malversati­es. Eind deze maand vecht Roet dit besluit voor de derde keer aan en probeert hij de deelnemers van de claimstich­ting over te hevelen naar zijn eigen Loterijver­lies BV.

Roet ontkent dat hij bespreking­en heeft gevoerd om de vordering op de Staatslote­rij te verkopen. “Wij zijn wel benaderd door een louche partij, maar hebben dat afgewezen. Die zijn ongetwijfe­ld vanuit Staatslote­rij of Financiën gestuurd, zodat er weer een valse kaart kan worden uitgespeel­d”, zegt hij. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname