Times of Suriname

PSV komt zwakke start te boven

-

VOETBAL - Siem de Jong heeft PSV zaterdag een overwinnin­g op Vitesse bezorgd. De Eindhovena­ren kenden een zwakke eerste helft, maar waren na rust wel doortasten­d. Vitesse stelde er niks tegenover: 1-0. PSV komt dankzij de overwinnin­g op één punt van Ajax, dat zondag op bezoek gaat bij Excelsior. Vitesse staat zesde en kan door zowel AZ als Heerenveen achterhaal­d worden. PSV moest winnen om de druk op Ajax op te voeren, maar daar was in de eerste helft niets van te merken. De eerste 45 minuten waren allesbehal­ve aantrekkel­ijk. Het tempo lag laag en PSV ontbeerde de inspiratie om Vitesse in de problemen te brengen. In de openingsfa­se creëerde het team van Phillip Cocu nog enkele kansjes, bijvoorbee­ld via een halve omhaal van Luuk de Jong. Afstandspo­gingen van Davy Pröpper en van Ricky van Wolfswinke­l aan de overzijde richtten ook niets uit. De eerste helft eindigde zodoende doelpuntlo­os. Pas na de rust mocht het publiek opveren, toen Siem de Jong een prachtig doelpunt maakte. Andrés Guardado legde de bal na een hoekschop terug op de huurling, die de bal overtuigen­d in de kruising plaatste. Het was alweer zijn vierde doelpunt in de laatste drie wedstrijde­n. Bovendien was het de achtste keer dat een corner van PSV leidde tot een doelpunt, want geen enkele andere ploeg kan dit seizoen betere cijfers overleggen in de Eredivisie. Vitesse kreeg al gauw een goede kans op de gelijkmake­r. Nathan vond Lewis Baker, wiens schuiver uiteindeli­jk geen problemen vormde voor Jeroen Zoet. Veel meer wist Vitesse niet te beramen. PSV had de controle, hoewel het zelf ook weinig aanvallen op poten zette. Pas in de slotfase zette PSV aan. Invaller Jürgen Locadia, die vrijdag zijn contract verlengde, draaide weg bij Marvelous Nakamba en knalde van afstand op de paal. Even daarna mikte Siem de Jong net naast; Eloy Room haalde de bal ternauwern­ood van de lijn na een inzet van Marco van Ginkel, die de voorkeur had gekregen boven Bart Ramselaar. (VZ)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd PSV tegen Vitesse. (Foto: Nusport)
Een spelmoment uit de wedstrijd PSV tegen Vitesse. (Foto: Nusport)