Times of Suriname

Leicester revival blijft voortduren

-

VOETBAL - Leicester City blijft onder trainer Craig Shakespear­e uitstekend presteren. Zaterdagmi­ddag versloeg zijn team met de hakken over de sloot West Ham United met 2-3.

The Foxes kenden een vliegende start in Londen op Upton Park. Het leek er geenszins op dat de Champions Leagueweds­trijd tegen Sevilla nog in de benen zat. Al in de derde minuut snelde Riyad Mahrez langs Aaron Cresswell, waarna Pedro Obiang erger voorkwam. Twee minuten later schoot Mahrez alsnog met scherp. Jamie Vardy lanceerde de Algerijn, waarna de Noord-Afrikaan een voorzet afleverde. De bal miste alles en iedereen om vervolgens in het West Ham-doel te verdwijnen.

Robert Huth verdubbeld­e twee minuten later de voorsprong voor Leicester. Na een combinatie tussen Mahrez en Marc Albrighton, vond de laatstgeno­emde de Duitser, die raak kopte. Het betekende Huths eerste doelpunt van het seizoen: 0-2. Omdat Manuel Lanzini de aansluitin­gstreffer maakte in de twintigste minuut uit een vrije trap, werd het nog een zeer boeiend onderonsje. Een doelpunt van Vardy vlak voor rust, zorgde voor nog meer vuur in het duel. De goalgetter trof doel na een corner die slecht werd verwerkt door West Ham.

The Hammers-fans zagen tot grote vreugde dat André Ayew na de theepauze de 2-3 maakte. Daardoor ontstond er een zeer hectische slotfase. Met man en macht probeerde West Ham Leicester op de knieën te krijgen, maar dat was uiteindeli­jk tevergeefs. De zege van Leicester City zorgde voor wat meer lucht in de strijd tegen degradatie, terwijl West Ham United langzaamaa­n Europees voetbal lijkt te kunnen vergeten.