Times of Suriname

Cahill schiet Chelsea naar zege

-

VOETBAL - Chelsea heeft op het nippertje drie punten overgehoud­en aan het duel met Stoke City. The Blues leken met 1-1 te remiseren, maar sloegen na 87 minuten toch nog een tweede keer toe. Hoewel Chelsea niet geweldig begon, opende het wel na dertien minuten de score. Doelman Lee Grant liet zich verrassen door een listige vrije trap van Willian en daardoor maakte de Braziliaan zijn zesde competitie­doelpunt van het seizoen: 0-1. Marcos Alonso en Victor Moses kregen daarna mogelijkhe­den, maar in het laatste kwartier van de eerste helft kwam Stoke nadrukkeli­jker opzetten. Nadat een treffer van Bruno Martins Indi was afgekeurd, maakte Jonathan Walters er alsnog 1-1 van. De spits mocht na een overtredin­g van Gary Cahill aanleggen vanaf elf meter en schoot hard binnen. Walters is nu bij zestig Premier Leaguetref­fers van Stoke direct betrokken geweest (42 doelpunten en 18 assists).

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet veel bijzonders, want er werden nauwelijks serieuze kansen gecreeerd. Halverwege de tweede helft viel er dan toch bijna een treffer: Marcos Alonso schilderde een vrije trap tegen de lat. Chelsea ging daarna met meer vertrouwen en aanvalslus­t spelen en deed via Pedro Rodríguez een nieuwe poging om op 1-2 te komen, maar de Spanjaard stuitte op Grant. Het begon ondertusse­n ook een race tegen de klok te worden voor Chelsea, maar die werd gewonnen, want drie minuten voor tijd trapte Gary Cahill de bal binnen nadat het leer bij een hoekschop in de doelmond was blijven liggen.