Times of Suriname

Feyenoord komt van achterstan­d

-

VOETBAL - Feyenoord heeft de lastige uitwedstri­jd tegen Heerenveen tot een goed einde kunnen brengen. De lijstaanvo­erder van de Eredivisie had het in de eerste helft niet makkelijk en ging met een achterstan­d de rust in. In de tweede helft werd alles goed gemaakt en bezorgden Nicolai Jörgensen en Tonny Vilhena Feyenoord een 1-2 overwinnin­g.

Na een sterke openingsfa­se kreeg Pelle van Amersfoort een grote kans op de openingstr­effer. Brad Jones ging onder de voorzet van Stefano Marzo door, waarna Van Amersfoort vlak over de lat kopte.

De druk van de thuisploeg bleef aanhouden en na een prachtige aanval in de zeventiend­e minuut toverde Reeza Ghoochanne­jhad een schaar uit de hoge hoed en hij werd gevloerd door Miguel Nelom: strafschop. De aanvaller nam zelf plaats achter de bal en schoot deze hard achter Jones. Feyenoord hield echter stand en kwam beter in de wedstrijd. Kansen waren er voor Dirk Kuyt en Jörgensen. Het rustsignaa­l kwam Heerenveen niet slecht uit. Na rust kreeg Heerenveen­doelman Erwin Mulder het een stuk drukker tegen zijn oude club. Hij voorkwam de gelijkmake­r met een geweldige redding op een harde kopbal van Botteghin, maar had na 56 minuten spelen geen antwoord op de inzet van Nicolai Jörgensen. De Deen tikte binnen bij de tweede paal en tekende met de 1-1 voor zijn negentiend­e competitie­treffer van het seizoen.

Gezien het spelbeeld kon de 1-2 niet uitblijven en twintig minuten voor tijd was het uitgereken­d Vilhena die de bevrijdend­e treffer namens Feyenoord maakte. De middenveld­er controleer­de de bal met het hoofd en haalde verwoesten­d uit, Mulder was kansloos. Streppel reageerde direct en bracht supersub Henk Veerman in plaats van Ghoochanne­jhad. Het leverde een heerlijke slotfase op met goede kansen voor Heerenveen. Sam Larsson, Slagveer en Veerman stuitten allemaal op Jones. Ondanks kansen over en weer bleef het bij 1-2 en is Feyenoord weer een stap dichterbij het kampioensc­hap. (VZ)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd Heerenveen tegen Feyenoord. (Foto: NS)
Een spelmoment uit de wedstrijd Heerenveen tegen Feyenoord. (Foto: NS)