Times of Suriname

Tottenham wint van Southampto­n

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur heeft zondagmidd­ag optimaal geprofitee­rd van het puntverlie­s van aartsrivaa­l Arsenal eerder dit weekeinde. Het elftal van Mauricio Pochettino maakte op het eigen White Hart Lane indruk in de eerste helft tegen Southampto­n en zegevierde uiteindeli­jk met 2-1. Tottenham morste dit seizoen in veertien competitie­wedstrijde­n op eigen veld pas vier punten en ook Southampto­n werd in de openingsfa­se onder de voet gelopen door de ploeg van Pochettino. Bij afwezighei­d van clubtopsco­rer Harry Kane nam Christian Eriksen de Londenaren bij de hand. De Deense spelmaker trok in de veertiende minuut naar binnen vanaf de rechterfla­nk en gaf Fraser Forster vervolgens het nakijken met een schot van een meter of twintig: 1-0.

Southampto­n herpakte zich na de openingstr­effer enigszins en kreeg op het halfuur een uitgelezen mogelijkhe­id op de gelijkmake­r. Na goed voorbereid­end werk van Nathan Redmond kon Dusan Tadic van dichtbij aanleggen, maar de ex-speler van FC Twente slaagde er niet in de bal in doel te krijgen en kreeg de rekening voor die misser vrijwel direct gepresente­erd door de thuisploeg. Dele Alli verdubbeld­e de voordelige marge van Tottenham vanaf elfmeter, nadat hij zelf een strafschop had verdiend.

In de tweede helft tapte Southampto­n uit een ander vaatje en dat leverde zeven minuten na de onderbreki­ng de aansluitin­gstreffer op. Toby Alderweire­ld miste een voorzet van Ryan Bertrand vanaf de linkerflan­k, waarna James Ward-Prowse met een hard schot de 2-1 voor zijn rekening nam. The Saints maakten voorts jacht op de gelijkmake­r, maar Tottenham sloeg de aanval van Southampto­n uiteindeli­jk af en boekte zo zijn derde competitie­zege op rij. (NS)

Vincent Janssen (r) van Totteham Hotspur probeert de bal te veroveren. (Foto: De Telegraaf) VOETBAL - Napoli heeft zondagmidd­ag ternauwern­ood een zege geboekt. Het team van Maurizio Sarri won voor het eerst in de geschieden­is van de Serie A een uitwedstri­jd tegen Empoli, dat na 38 minuten al tegen een 0-3 achterstan­d aankeek maar toch nog voor een spannende slotfase zorgde: 2-3. Lorenzo Insigne nam twee treffers voor zijn rekening, maar het hoogtepunt was zonder meer

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname