Times of Suriname

Mbappé zet waanzinnig­e reeks voort

-

VOETBAL - AS Monaco ontdeed zich woensdag in de achtste finales van de Champions League van Manchester City en de Franse koploper heeft dat succes een passend vervolg kunnen geven in de Ligue 1. De succesform­atie van Leonardo Jardim rekende zondagmidd­ag aan de hand van toptalent Kylian Mbappé eenvoudig af met laagvliege­r Caen: 0-3. De voorsprong op naaste belager Paris Saint-Germain bedraagt nu weer zes punten.

Mbappé was in zijn laatste acht wedstrijde­n voor Monaco goed voor negen doelpunten en het Franse toptalent onderstree­pte zijn topvorm in het Stade Michel d’Ornano nog maar eens. Na een fraaie combinatie met Valère Germain stuurde Mbappé twee verdediger­s van Caen het bos in met een fraaie kapbewegin­g, waarna de achttienja­rige spits doelman Rémy Vercoutre verschalkt­e met een schot in de korte hoek: 1-0.

Monaco wenste het duel zo snel mogelijk te beslissen en verdubbeld­e de marge vier minuten na rust. Een dribbel van Mbappé werd op onreglemen­taire wijze gestuit door Damien Da Silva, waarna Fabinho de Monegasken vanaf de elfmeter in veilige haven bracht: 2-0. De Braziliaan miste sinds zijn komst in 2013 nog nooit een strafschop voor Monaco: zijn vijftien pogingen vanaf de stip leverden allen een doelpunt op. Het elftal van Jardim ging vervolgens freewheele­nd richting het einde van de wedstrijd en sloeg in de slotfase ook nog voor een derde keer toe. Mbappé kopte raak op aangeven van João Moutinho en bezorgde Monaco daarmee de tiende zege in de laatste twaalf competitie­wedstrijde­n. De aanvaller zag zijn indrukwekk­ende optreden twee minuten voor tijd beloond worden met een publiekswi­ssel. (NS)