Times of Suriname

Juventus gelinkt aan Italiaanse maffia

-

VOETBAL - Andrea Agnelli moet zich voor de rechter verantwoor­den voor banden die hij zou onderhoude­n met de Italiaanse maffia. Volgens justitie hebben de voorzitter van Juventus en drie andere clubbestuu­rders (Francesco Calvo, Alessandro D›Angelo en Stefano Merulla) met maffialede­n onderhande­ld over de verkoop van kaartjes en seizoenkaa­rten. Agnelli weet zelf naar eigen zeggen van niets.

“We hebben niets te verbergen en niets om voor te vrezen”, zei Agnelli, die naar eigen zeggen alleen als getuige moet verschijne­n voor de rechtbank. “Ik ga mezelf verdedigen, mijn collega’s en vooral de goede naam van Juventus.” Agnelli, sinds 2010 voorzitter van Juventus, zou niet hebben voorkomen dat er banden zijn ontstaan tussen diverse geledingen van de Turijnse club en de Calabrisch­e maffiose organisati­e ‹Ndrangheta, die geïnfiltre­erd zou zijn in de fanatieke fanschare van la Vecchia Signora.

Volgens Agnelli heeft hij zich nooit ingelaten met de maffia. “Zoals iedereen weet, ontmoet ik dagelijks fans van Juventus, ook de ultra’s. Maar ik heb nooit maffiabaze­n ontmoet. Het zou kunnen dat één van hen in aanraking is gekomen met justitie, maar dan wel buiten mijn medeweten om. Ik zal mij met hand en tand verdedigen tegen deze onacceptab­ele beschuldig­ing.” De openbare aanklager in Turijn doet al enkele maanden onderzoek naar een mogelijke band tussen Juventus en de maffia. (VZ)

 ??  ?? Yannick Ferreira Carrasco van Atlético Madrid probeert van twee verdediger­s weg te draaien.
(Foto: NS)
Yannick Ferreira Carrasco van Atlético Madrid probeert van twee verdediger­s weg te draaien. (Foto: NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname