Times of Suriname

Transie uitgeschak­eld

-

VOETBAL - Transvaal heeft de ‘must win’-wedstrijd tegen Portmore United (Jamaica) verloren en is hierdoor uitgeschak­eld voor verdere deelname aan het clubkampio­enschap van de Caribische Voetbaluni­e (CFU). In het Estadio Juan Ramon Loubriel verloor Transvaal zaterdag met 6-1 en eindigt in groep D met drie punten uit drie wedstrijde­n. Portmore United gaat met de volle winst over naar de volgende ronde.

Transvaal had na de overwinnin­g van donderdag op Scholars Internatio­nal de mogelijkhe­id om de volgende ronde te halen. De semikampio­en van Suriname moest wel ruim winnen van Portmore United, maar zaken liepen anders af. Het team van trainer Raymond Mannen kwam al in de negentiend­e minuut op een achterstan­d, door een doelpunt van Suelae McCalla. Zaken werden nog erger voor Transvaal, toen Portmore United binnen een kwartier het net twee keer vond. Transvaal doelman Sherwin Doorson scoorde in zijn eigen doel en Stuart Tremaine maakte het derde doelpunt voor de Jamaicaans­e kampioen. In de tweede helft domineerde de kampioen van Jamaica en vond het net weer drie keer. Cleon Pryce, Ewan Grandison en Malique Foster namen de doelpunten in de tweede helft voor Portmore United voor hun rekening. De jeugdige Ivenzo Comvalius redde de eer voor Transvaal. Door de nederlaag eindigt de semikampio­en van Suriname op de derde plaats. Het gastteam Puerto Rico FC eindigt na de overwinnin­g op Scholars Internatio­nal met 4-0 op de tweede plaats met zes punten. Scholars Internatio­nal haalde geen punt en eindigt op de laatste plaats. Met de uitschakel­ing van Transvaal zijn alle teams van Suriname uitgeschak­eld voor het CFUclubkam­pioenschap. Ruim een maand geleden werd Inter Moengo Tapoe (IMT) in groep A op basis van doelsaldo uitgeschak­eld. IMT en Racing des Gonaïves van Haïti eindigde met zeven punten, maar een minder doelsaldo van IMT deed de Surinaamse kampioen de das om.

Racing des Gonaïves (groep A), Cibao (Domicaanse Republiek, groep B), Grenades (Antigua and Barbuda, groep C), Portmore United (groep D), San Juan Jabloteh (Trinidad & Tobago, groep E) en Central (Trinidad & Tobago) hebben de volgende ronde gehaald. Tweevoudig en titelverde­diger Central werd vrijgeloot in de eerste ronde. RP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname