Times of Suriname

Atlético boekt cruciale zege

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft zondag een belangrijk­e stap gezet in de strijd om de derde plek. Dankzij een 3-1 zege op Sevilla komt de ploeg van Diego Simeone op twee punten van de nummer drie van LaLiga. Sevilla moet daardoor omlaag kijken; de landstitel lijkt definitief een utopie te zijn geworden. De achterstan­d op Real Madrid bedraagt acht punten, terwijl de koploper nog een duel tegoed heeft. Simeone moest al na twee minuten ingrijpen, want Sime Vrsaljko kon na een botsing met Sergio Escudero niet meer verder. De trainer zag verder een eerste helft waarin Atlético zelden gevaarlijk werd. Een van de weinige serieuze kansen kwamen op naam van Kévin Gameiro, die na twaalf minuten de lat trof nadat hij de bal over doelman Sergio Rico probeerde te wippen. Verder slaagde Sevilla erin om Atlético in bedwang te houden, waardoor een standaards­ituatie uitkomst moest bieden voor los Colchonero­s.

Antoine Griezmann mocht aanleggen voor een vrije trap en besloot niet meteen te schieten, maar opteerde voor een voorzet. Diego Godín stond vrij en kopte eenvoudig raak. Griezmann gaf alweer zijn elfde assist van het seizoen; in zijn vorige twee seizoenen kwam Griezmann tot een gecombinee­rd totaal van tien in alle competitie­s. Op slag van rust kreeg Atlético opnieuw een vrije trap. Yannick Ferreira Carrasco vond Griezmann, die naast kopte en naliet om een nog betere ruststand te realiseren.

Ook in de tweede helft was Griezmann niet gelukkig met het hoofd. Zes minuten na de onderbreki­ng leverde landgenoot Gameiro een afgemeten voorzet op de Franse spits, die opnieuw naast mikte. Na een uur had Griezmann desondanks het zelfvertro­uwen om zich over een vrije trap te ontfermen en dat deed hij feilloos: de bal zeilde prachtig binnen via de onderkant van de lat. Koke zorgde met een intikker voor de definitiev­e beslissing. Sevilla deed nog iets terug: Joaquin Correa beloonde zichzelf na een knappe individuel­e actie. (VZ)