Times of Suriname

Rapper Boef wil doorgroeie­n naar niveau van Ali B

-

Rapper Boef (24) wil zijn imago verbeteren en in Nederland tot de top behoren. Hij neemt daarvoor collega Ali B als voorbeeld. “Kijk, toen hij doorbrak was ik een jaar of 11. Zijn muziek was in die tijd de shit, die Leipe Mocro Flavour werd door heel Nederland meegezonge­n. Nu, jaren later, vind ik hem veel interessan­ter als ondernemer: de stappen die hij heeft gemaakt, zijn keuzes en hoe hij met de media omgaat. Alle kleintjes zingen mijn muziek mee, maar ik zou wel willen doorgroeie­n naar zijn niveau.”

De rapper, wiens echte naam Sofiane Boussaadia luidt, noemt in een interview met 3 voor 12 de omhelzing van Ali B met voormalige koningin Beatrix legendaris­ch. “Wij als buitenland­ers – ik noem mezelf geen Marokkaan, ik ben een Algerijn – vinden het heel tof dat iemand dat kan bereiken. Kleur is niet belangrijk, het is wat je doet. Ali zei me laatst: ‘Het gaat niet om wat je hebt gedaan, je moet herinnerd worden om wat je nu doet. ‘Dat vind ik een hele mooie uitspraak, hij heeft me er echt mee aan het denken gezet.”

De rapper vergaarde vooral bekendheid nadat hij in een van zijn vlogs een agent beledigde. Hij kreeg daarna een taakstraf van tachtig uur opgelegd, waarop de artiest in beroep ging. “Toen ik begon met rappen, was ik boos. Boos op de wereld, op mezelf en op alles om me heen. Inmiddels is dat afgekoeld. Ik zie nu het grotere plaatje, en wil echt een grootheid worden in dit land.” “Ik wil dat mensen straks niet gaan wegzappen op tv omdat ze me haten. Ik wil dat heel Nederland van me gaat houden als persoon, ondanks mijn verleden.” Dat hoopt Boussaadia, wiens debuutalbu­m sinds een kleine maand in de Nederlands­e winkels ligt, ook buiten het muzikale vlak te bereiken. “Wat ik nu op YouTube doe, dat zou ik ook wel op tv willen doen. Als ik op een vlog 300.000 à 400.000 views kan halen, waarom dan niet op tv? Ik weet niet of ik op dezelfde manier mijn leven zou willen laten zien, maar ik denk wel dat we een programma kunnen ontwikkele­n dat bij mij past, en bij de kijker. Dat kunnen we samen naar iets moois brengen.”

 ??  ?? (NU.nl/
Foto: Burolivemu­ziek)
(NU.nl/ Foto: Burolivemu­ziek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname