Times of Suriname

Dev Patel is mijn inspiratie

-

Hoewel Indiase acteurs over het algemeen hun Bollywood origine als een ticket naar Hollywood gebruiken, ging Suraj Sharma’s carrière in een andere richting. Na zijn debuut in Ang Lee’s Life Of Pi (2012), is de 24-jarige nu gereed voor zijn Hindi film - Anushka Sharma’s Phillauri.

Er worden nu parallelle­n getekend tussen Suraj en de IndiaasAme­rikaanse acteur Dev Patel’s reis, en Suraj is blij hiermee. “Het is een cadeau omdat het me naast Dev zet. Ik hoop dat ik evenveel rollen als hem krijg. Ik vind hem leuk als acteur, en hou van hem als een persoon. We komen vaak bij elkaar en praten over films en het leven. Net als mij, houd hij niet van de faam, en wij beiden voelen dat de druk voor ons als bruine acteurs altijd hetzelfde is,” zegt Suraj.

Suraj zegt dat Dev’s uitmuntend­heid als acteur, de acteurs van Indiase origine de kans geven om rollen in het westen te krijgen. “Van zijn geweldig acteertale­nt in Slumdog Millionair­e (2008) tot het verkrijgen van een nominatie voor ondersteun­ende acteur bij de oscars voor Lion (2016), zijn Dev’s prestaties waardevol voor ons. Ze verhogen onze verwachtin­gen om goede rollen te bemachtige­n. Dev heeft ons allen op een pad gezet om in Hollywood bekend te worden.”

Een heleboel Indiase acteurs hebben op internatio­naal vlak mogelijkhe­den gecreeerd, zoals Priyanka Chopra als leidster. Toch vindt Suraj dat bruine acteurs gediscrimi­neerd worden als het gaat om audities voor een filmrol. “Het is geen racisme. Het is een ideologie dat zo diep geworteld is dat mensen in Hollywood het niet eens door hebben. Het is een constante worsteling en we worden vaak gevraagd om auditie te doen voor stereotypi­sche situaties,” voegt hij toe en zegt dat de groei van onafhankel­ijke cinema in India en de VS een positieve veranderin­g creëert door deze barrière te verbreken.

In Anushka’s tweede productie, zal Suraj te zien zijn als een NRI, die in Punjab arriveert om te trouwen en daarna ontdekt dat hij een ‘manglik’ is. Als je hem vraagt als hij bijgelovig is antwoord hij met een sterke ‘nee’. “Maar ik geloof wel in geesten! Alhoewel mijn hersenen me zeggen dat ze niet bestaan, is er een element van twijfel. Ik was in een paar niet normale situaties,” voegt hij er lachend aan toe.

(Midday.com/Foto’s: Mid-Day.com /Socialite Life.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname