Times of Suriname

Noord-Korea kondigt ‘wedergeboo­rte raketindus­trie’ aan met nieuwe test

-

NOORD KOREA - NoordKorea zou een nieuwe raketmotor hebben getest. Dat meldden Noord-Koreaanse staatsmedi­a zondag. Leider Kim Jong-un noemde de proef een ‘wedergeboo­rte’ van de raketindus­trie in zijn land.

De motor kan volgens staatspers­bureau KCNA worden gebruikt om satelliete­n in een baan om de aarde te brengen. Dat wijst erop dat het vermoedeli­jk gaat om een aandrijvin­g voor langeafsta­ndsrakette­n. Het stalinisti­sche land zorgt met dergelijke testen regelmatig voor spanning in de internatio­nale gemeenscha­p.

Vooral buurlanden zijn bezorgd over het nucleaire - en raketprogr­amma van het onvoorspel­bare regime in Pyongyang. Noord-Korea werkt volgens experts waarschijn­lijk aan de ontwikkeli­ng een kernraket die de Verenigde Staten kan bereiken. Staatsmedi­a citeerden zondag na de test Jong-un: “De hele wereld zal binnenkort getuige zijn van het ongekende belang van de grote overwinnin­g die vandaag is behaald.” De Amerikaans­e minister van Buitenland­se Zaken, Rex Tillerson ontmoette zaterdag zijn Chinese collega. De twee landen zeiden na afloop dat ze samen zullen werken om ervoor te zorgen dat Noord-Korea ‘een andere weg inslaat’ en afziet van de wapenprogr­amma’s. Tillerson zei tijdens zijn eerste reis naar Azië dat hij militaire actie tegen Noord-Korea niet uitsluit. (De Volkskrant/ Foto: volkskrant.nl)

 ??  ?? Noord-Koreaans bureau verspreidd­e een foto van de leider Kim Jong-un in de straten van Pyongyang.
Noord-Koreaans bureau verspreidd­e een foto van de leider Kim Jong-un in de straten van Pyongyang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname