Times of Suriname

4 gezonde producten met veel calorieën

-

3.Pindakaas

Veel mensen denken vaak dat wanneer een product gezond is je er meteen oneindig van kunt eten. Helaas is dat niet het geval. Ook gezonde producten bevatten namelijk de nodige calorieën. Het zijn overigens wel calorieën uit producten met veel voedingsto­ffen, wat beter is voor je lijf dan snoep, taart en chips. Maar toch slaat je lichaam dit wel op als vet wanneer je er te veel van neemt. Een calorie een calorie. Maak die fout niet! Daarom hier een lijstje met gezonde voeding die toch veel calorieën bevatten.

Dadels neem ik graag als tussendoor­tje voor wanneer ik trek heb. Ook gebruiken veel mensen ze voor ‘gezonde’ zoete baksels als vervanger van wit tafelsuike­r. Het is inderdaad zo dat er voedingsst­offen in dadels zitten. Zo vind je o.a. kalium, vitamine B6 en magnesium in deze zoete lekkernij. Maar dadels bevatten ook enorm veel suiker: 100 gram gedroogde dadels bevat ongeveer 60 gram suiker! En je lichaam reageert hier hetzelfde op als bij wit tafelsuike­r.

Pesto is een heerlijke dressing die op vele manieren gebruikt kan worden om je maaltijd net wat lekkerder te maken. Het is gemaakt van kruiden, (olijf)olie, pijnboompi­tjes en kaas. Allemaal gezonde ingrediënt­en, maar vrijwel al deze producten zijn rijk aan vet. Ook veel calorieën dus. Gebruik niet meer dan een halve eetlepel per dag. Net als een hoop anderen ben ik een echte peanut butter lover. Erg fijn dat het dus goede voedingsto­ffen bevat. Alleen jammer dat het daarentege­n ook vol zit met calorieën. Neem bijvoorbee­ld, als je een portie pindakaas neemt, geen noten als tussendoor­tje die dag. Die goede vetten uit noten heb je immers al uit je pindakaas gehaald!

De popularite­it van de avocado is de afgelopen jaren onwijs gestegen. En dat is niet gek! Heerlijk door een salade, gewoon op een cracker of zelfs door een smoothie. Niet voor niets dat niemand meer er zonder kan (of wil). De avocado is een hele gezonde vrucht (geen groente), met veel goede vetten, voedingsve­zels, antioxidan­ten, B-vitamines, vitamine C en vitamine E. Een heel rijtje! Maar die vele vetten zorgen ook voor veel calorieën. Mijn advies is daarom ook om maar een halve avocado per dag te eten. (MSN.COM/Foto: www.natuurlijk­resi.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname