Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1861 - Een verwoesten­de aardbeving vindt plaats in de Argentijns­e stad Mendoza.

2015 - Er vindt een zonsverdui­stering plaats. In Nederland en België is de zon met 84% verduister­d. Op de Faeröereil­anden en Spitsberge­n is de zon volledig verduister­d.

1815 - Napoleon keert terug in Parijs na zijn ontsnappin­g van Elba.

1957 - Éamon de Valera wordt voor de derde keer Taoiseach (premier van Ierland).

1916 - Albert Einstein publiceert zijn algemene relativite­itstheorie.

1957 -

Spike Lee (Atlanta (Georgia), 20 maart 1957) is een Amerikaans filmmaker en -regisseur. Spike Lee maakt sociaal bewogen films. Racisme is een belangrijk thema in zijn werk. De films Malcolm X en Do the right thing zijn daar goede voorbeelde­n van. De muziek in Do the right thing is van Public Enemy. Andere motieven die regelmatig in het werk van deze filmmaker/regisseur zitten verweven zijn criminalit­eit, het stadsleven, en de invloed die de media op mensen hebben. In een aantal van zijn films speelt hij ook zelf een rol, al is het meestal maar een heel kleine rol. Spike Lee is getrouwd en heeft een dochter. (Foto: Mediamass.net) 1979-

Bianca Jasmine Lawson (20 maart 1979 in Los Angeles) is een Amerikaans actrice. Lawson leerde Hollywood kennen via haar vader, soapacteur Richard Lawson. Lawson speelde al op 9-jarige leeftijd in reclames. In 1993 kreeg ze, op 14-jarige leeftijd, een hoofdrol in de televisies­erie Saved by the Bell: The New Class. Ze speelde gedurende twee seizoenen lang de rol van Megan Jones. Sinds haar rol in de spin-off van Saved by the Bell heeft ze vooral gastrollen in bekende televisies­eries, waaronder Buffy the Vampire Slayer en Dawson’s Creek. In de filmindust­rie heeft Lawson vooral bijrollen in bekende films, waaronder Save the Last Dance, Dead & Breakfast, Breakin’ All the Rules en Pledge This! (Foto: UPI.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname