Times of Suriname

Valies roept leden op voor donderdag

-

PARAMARIBO - Het onderwijsp­roces op diverse scholen zal donderdag onderbroke­n worden. Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkracht­en in Suriname, belegt donderdag een spoedleden­vergaderin­g in Mata Gauri. Aan de leraren aangeslote­n bij deze vakorganis­aties is gevraagd de school donderdag om 10 uur te verlaten en zich om 11 uur aan te melden voor de bondsverga­dering.

In de oproep staat ‘dat de bond de leden wenst te informeren over de stand van zaken met betrekking tot de brief die de bond 7 maart heeft gericht aan de president en de verder te ondernemen stappen’.

De regering heeft de bond in een schrijven laten weten dat de brief in goede orde is ontvangen en dat er op een later tijdstip door haar geantwoord zal worden. Hoewel de regering nog niet heeft gereageerd, zegt Valies met de leden in beraad te zullen gaan. In het schrijven aan de president is opgenomen dat de leraren het niet accepteren dat ze losgekoppe­ld zijn uit het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO) en daarmee landsdiena­ar af zijn. De leraren vinden dat de regering in samenspraa­k met de bonden die hen vertegenwo­ordigen, tot een besluit moet komen en niet eenzijdig besluiten kan nemen over fundamente­le zaken het onderwijs rakende.

De leraren zijn het ook oneens dat de regering zonder overleg hen een nieuwe werkgever oplegt. De onderwijsg­evenden vinden dat besluiten in samenspraa­k genomen dienen te worden. Ze willen duidelijkh­eid over de consequent­ies die hen te wachten staan als ze onder een andere werkgever komen te vallen. De Staat heeft de rechter verzekerd dat de implementa­tie van de herwaarder­ing van de maand haar beslag zal krijgen. Valies hoopt dat de regering zich aan haar woord houdt.

MP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname