Times of Suriname

Suriname mag trekken uit Caribisch fonds voor armoedebes­trijding

-

PARAMARIBO - Suriname mag trekken uit een pot van USD 40 miljoen die is vrijgemaak­t door de Caribische Ontwikkeli­ngsbank (CDB) voor armoedebes­trijding. De regionale bank heeft het geld vrijgemaak­t voor acht landen die lid zijn van de Caricom en momenteel te kampen hebben met financieel-economisch­e problemen.

Er wordt geen geld overgemaak­t, maar de CDB zal opdraaien voor de financieri­ng van projecten die onder andere te maken hebben met de verhoging van de kwaliteit van het onderwijs, drinkwater en hygiënisch­e sanitaire voorzienin­gen, ontwaterin­g, verhoging van de kwaliteit van het leven en ontwikkeli­ng van menselijke hulpbronne­n. “De landen die participer­en aan dit project hebben veel overeenkom­sten en hebben te maken met een aantal uitdaginge­n die inherent zijn voor kleine open economieen”, zegt CDB-topper Daniel Best. Hij voert de coördinati­e uit van de Basic Needs Trust Fund (BNTF); het fonds van de CDB dat het geld vrijmaakt voor de ontwikkeli­ngsproject­en.

Naast Suriname trekken ook Guyana, Jamaica, Grenada, Belize, Dominica, St Lucia en St Vincent and the Granadines uit de BNTF, die voor de negende keer wordt uitgevoerd. “BNTF 9 zal invulling geven aan de ontwikkeli­ngen die nodig zijn in deze landen die geconfront­eerd worden met weinig diversific­atie van de economie en extreem weerloos zijn tegen natuurlijk­e gevaren”, aldus Best. Voor Suriname is het laatste steeds meer zichtbaar voor de kust waar de zee oprukt en in het binnenland waar de intervalle­n van rivieren die buiten hun oevers treden, steeds kleiner worden. Suriname krijgt de ruimte om vanaf deze maand tot en met maart 2020 ingediende en goedgekeur­de projecten te laten financiere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname