Times of Suriname

Federer stijgt naar zesde plek ATP-ranglijst

-

TENNIS - Roger Federer stijgt dankzij zijn zege op het Masterstoe­rnooi in Indian Wells van de tiende naar de zesde stek op de wereldrang­lijst. Bij de vrouwen is Angelique Kerber de nieuwe nummer één.

Zondag was de 35-jarige Zwitser Federer in de finale in Indian Wells te sterk voor zijn landgenoot Stan Wawrinka, die derde blijft op de ATP-ranglijst.

Wawrinka hoeft alleen Andy Murray en Novak Djokovic voor te laten gaan. Beide topspelers zegden met elleboogbl­essures af voor het ATP-toernooi in Miami dat deze week begint.

Federer won Indian Wells voor de vijfde keer. Hij lost André Agassi af als oudste winnaar van een Masterstoe­rnooi. Het was de negentigst­e toernooize­ge in zijn lange carrière.

«Ik hoor iedereen al weer spreken over een terugkeer naar de nummer 1-positie op de wereldrang­lijst, omdat Andy Murray en Novak Djokovic niet zo goed in vorm zijn», aldus de Zwitser. «Ik ga mijn best doen. Eerst maar even genieten van mijn negentigst­e titel. Voorlopig is dit jaar begonnen als een sprookje», zegt Federer, die in januari het Australian Open won.

Robin Haase zakte een plek op de wereldrang­lijst en staat nu 48ste.

Bij de vrouwen lost Kerber Serena Williams af als de mondiale nummer één. De Amerikaans­e moest afgelopen week met knieklacht­en verstek laten gaan op het toernooi in Indian Wells. Ze trok zich ook terug voor het toernooi in Miami van deze week.

Kerber steekt in 2017 niet in grootse vorm. In Indian Wells sneuvelde ze in de achtste finale tegen Elina Vesnina. De Russin won het toernooi door in de finale haar landgenote Svetlana Kuznetsova te verslaan. Daardoor klimt Vesnina naar de dertiende plek op de WTA-ranking.

(NS)

 ??  ?? Roger Federer stijgt dankzij zijn zege op het Masterstoe­rnooi in Indian Wells van de tiende naar de zesde stek op de wereldrang­lijst. (De Telegraaf)
Roger Federer stijgt dankzij zijn zege op het Masterstoe­rnooi in Indian Wells van de tiende naar de zesde stek op de wereldrang­lijst. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname