Times of Suriname

AS Roma wint van Sassuolo

-

VOETBAL - AS Roma heeft voor het eerst in de clubgeschi­edenis in eigen huis gewonnen van Sassuolo. De hoogvliege­r boog een 0-1 achterstan­d om in een 3-1 overwinnin­g en nam daarmee de tweede plek over van Napoli. Sassuolo had nog nooit verloren in het Stadio Olimpico. De voorgaande drie uitwedstri­jden in Rome leverden een punt op en ook zondagavon­d mocht Sassuolo denken aan een stunt. Binnen negen minuten grepen i Neroverdi brutaal de leiding na een vlotte tegenaanva­l. Domenico Berardi vond Gregoire Defrel na een slim overstapje van Matteo Politano, waarna Defrel overtuigen­d uithaalde in de kruising. Daarvoor had Sassuolo eigenlijk al op voorsprong moeten komen, toen Defrel van dichtbij over schoot.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Roma stelde na een kwartier orde op zaken via Leandro Paredes. De middenveld­er beproefde zijn geluk van aanzienlij­ke afstand met een laag schot, dat binnenzeil­de in de linkerhoek. Even daarna spatte een vuurpijl van Emerson Palmieri uiteen op de lat, terwijl Wojciech Szczesny een tegendoelp­unt van Berardi moest voorkomen met zijn voeten. Het was een enerverend­e openingsfa­se, maar gaandeweg de eerste helft ging de storm van beide kanten liggen. Vier minuten voor rust kopte Antonio Rüdiger naast op aangeven van Strootman.

De eerste helft leek dus te eindigen met een gelijke stand, maar diep in de blessureti­jd bepaalde Mohamed Salah anders met een intikker van dichtbij. Letschert speelde geen indrukwekk­ende eerste helft en bleef achter in de kleedkamer. Kort na rust kreeg Salah via Strootman een uitstekend­e kans op de 3-1, maar ditmaal stond het vizier niet op scherp. Na een uur kwam Edin Dzeko binnen de lijnen. De clubtopsco­rer liet zich direct gelden met twee kansen, alvorens hij als eindstatio­n fungeerde van een heerlijke combinatie met Strootman, die een fraaie assist in huis had. (VZ)