Times of Suriname

Mbappé blijft kalm

-

VOETBAL - Kylian Mbappé is dit seizoen de grote sensatie in de Ligue 1. De achttienja­rige spits van AS Monaco scoort aan de lopende band in zowel de competitie als in de Champions League. Hij wordt gezien als de nieuwe Thierry Henry en het is dan ook niet verwonderl­ijk dat de Europese topclubs achter hem aanzitten. In de afgelopen maanden is hij in verband gebracht met zo’n beetje iedere grootmacht. De Fransman, vorige week voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Frankrijk, zegt ‘kalm’ te blijven onder alle aandacht en interesse.

Mbappé was zondag nog twee keer trefzeker in de met 0-3 gewonnen uitwedstri­jd tegen Caen. Hij bracht zijn totaal in alle competitie­s op negentien doelpunten dit seizoen. De laatste twaalf wedstrijde­n was hij veertien keer trefzeker. “Ik wil niet zeggen dat het buitengewo­on is wat ik doe”, vertelt de tiener tegenover diverse Franse media. “Ik ben in staat om te doen waar ik goed in ben. Buitengewo­on is het niet, want iemand die zestig keer scoort noem ik buitengewo­on. Daar zijn er niet veel van. Ik wil ook niet zeggen dat het verbazingw­ekkend is wat ik laat zien, ik ben gewoon goed bezig.”

Paris Saint-Germain, Real Madrid, Barcelona, Arsenal en Manchester United, ze zouden allemaal interesse hebben in de jonge spits. Mbappé gaat niet naast zijn schoenen lopen. “Ik lees niet wat de Engelse media schrijven. Ik blijf er rustig onder. Ik sta iedere ochtend op en ga naar de training, net zoals iedereen. Ik werk zo hard als ik kan en probeer me iedere dag te verbeteren.”

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname