Times of Suriname

Happy Boys begint finalerond­e met zege

-

VOEBAL – Happy Boys is de finalerond­e van de Meerzorg Sport Bond met een zege begonnen. Het team wist van Naw Jawaan, de huidige kampioen, met 5-4 te winnen, nadat het bij de rust met 2-0 voor stond.

Happy Boys begon heel goed aan de wedstrijd en nam al in de vijfde minuut een 1-0 voorsprong via Adams. Naw Jawaan zat niet goed in het spel en kreeg in de 22ste minuut nog een tegentreff­er te verwerken, toen Lorenzo Leter het net vond: 2-0. Enkele minuten later kreeg de kampioen nog een tegenslag te verwerken, toen captain Vikash Mahabier gevloerd werd door Leter. Mahabier kreeg een trap van Leter aan zijn enkel, waardoor de aanvaller van de kampioen gewisseld moest worden. Leter kreeg niet eens een gele kaart voor deze gemene tackel. Naw Jawaan probeerde zich te herpakken en ging opzoek naar een aansluitin­gstreffer, maar dat lukte niet. De ruststand was 2-0. De kampioen begon beter aan de tweede helft en in de 60ste minuut schoot Rajiv Thakoerdie­n de 2-1 binnen, maar twee minuten later werd het verschil weer twee treffers, toen Adams nog eens het net vond: 3-1. De kampioen gaf niet op en in de 67ste minuut zorgde Thakoerdie­n voor de 3-2. De kampioen ging opzoek naar de gelijkmake­r, maar in de 72ste minuut was Adams verantwoor­delijk voor de 4-2. De wedstrijd bleef spannend en in de 75ste minuut zorgde Thakoerdie­n voor de 4-3. Beide teams speelden heel aanvallend en voor het einde zouden er nog twee doelpunten vallen. In de 81ste minuut maakte Shaughness­y Martosoeda­rmo de 5-3 voor Happy Boys, maar enkele minuten later bracht Iwan Mohamed-Isa de score op 5-4 voor Naw Jawaan. In de laatste minuten deed de kampioen alles eraan om een gelijkmake­r te scoren, maar Happy Boys hield stand en wist zijn eerste wedstrijd van de finalerond­e te winnen.