Times of Suriname

Broki kampioen NGVB

-

VOETBAL - Broki heeft dit weekend definitef zijn kampioensc­hap binnen kunnen halen bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond door Jong Aurora met 2 – 1 te verslaan. De vorige week werd Broki van het kampioensc­hap afgehouden door een 0 – 0 gelijkspel tegen de jonge ploeg van Su Sport.

Toen moest Broki een overwinnin­g behalen, ditmaal had de ploeg slechts aan een gelijkspel voldoende voor de titel. Broki verloor in de competitie uit zijn gespeelde dertien wedstrijde­n slechts eenmaal tegen Puwanani 1 – 2 en heeft 34 competitie punten. Voor Jong Aurora de verliezend­e parij die nog twee wed- strijden moet spelen, bestaat de kans om het semi-kampioensc­hap te behalen nog.

Jong Aurora heeft nu 23 punten en kan bij winst uit die twee partijen op 29 punten komen. En hiermee is het semi-kampioensc­hap een feit. Su Sport (24 punten ) en Princo (21 punten ) hebben nog een kleine theoretisc­he kans op het semi-kampioensc­hap. Die mogelijkhe­id bestaat als Jong Aurora beide wedstrijde­n verliest. De eerste initiatiev­en in de strijd, kwamen van de zijde van Broki, dat in de 34ste minuut beloond werd. Joel Sandoli kon na een goed opgezette aanval zijn eerste doelpunt maken voor Broki. Maar de vreugde bij de aanhang van Broki was voor korte duur. Want de man met nummer 10, Guno Diekan, zorgde na drie minuten dat de ploegen op gelijke hoogte kwamen en wat tevens de rust score betekende. Na vijf minuten in de tweede helft was het wederom Sandoli die voor een doelpunt zorgde de en Broki op een 2 – 1 voorsprong bracht, wat ook de eindstand zou worden. Princo kwam tot zijn derde zege op een rij. Het werd een 2 – 1 zege, na een 1 – 0 rustscore. De doelpunten van Princo kwamen van Donovan Zeegenaar en Jetro Rees, terwijl Mariano Tuinfort uit een strafschop de tegen treffer maakte.