Times of Suriname

Unilever vraagt grootaande­elhouders belang te vergroten

-

AMSTERDAM - Voedingsmi­ddelenconc­ern Unilever heeft trouwe grootaande­elhouders gevraagd meer stukken bij te kopen om zo de prijs van een aandeel hoog te houden.

Unilever sloeg onlangs een ongevraagd overnamebo­d van zijn Amerikaans­e branchegen­oot Kraft Heinz af. Hoewel het bod werd afgewezen en vervolgens ingetrokke­n, reageerden beleggers wel enthousias­t.

Unilever wil beleggers er nu van overtuigen dat een drastische koerswijzi­ging niet nodig is om nieuwe overnamepo­gingen te voorkomen, meldde het Financieel­e Dagblad (FD) gisteren.

Naar aanleiding van de gebeurteni­ssen presenteer­t Unilever begin april een grondig onderzoek over welke opties er zijn om sneller waarde te creëren voor zijn aandeelhou­ders dan nu het geval is. Een precieze datum volgt nog.

Volgens het FD spraken bestuursvo­orzitter Paul Polman en de voorzitter van de raad van commissari­ssen Marijn Dekker met verzekeraa­rs en pensioenfo­ndsen in Nederland die in Unilever beleggen om steun te krijgen voor hun plannen. Beleggers zouden het verzoek als opmerkelij­k betitelen.

Een woordvoerd­er van Unilever kon niets inhoudelij­ks over de gesprekken zeggen, behalve dat het bedrijf continu met de aandeelhou­ders overlegt.

Polman vaart al jaren een duurzame koers met Unilever en wil tegelijker­tijd winstgeven­d zijn voor de aandeelhou­ders. “Grote bedrijven kunnen alleen bestaan als ze zich ter beschikkin­g stellen aan de maatschapp­ij. Maar wel op een manier zodat ze rendabel zijn en dat ook blijven”, zei Polman eens over zijn strategie tegen NU.nl.

Het Nederlands-Britse bedrijf is volgens verschille­nde Britse media bezig om voedselmer­ken te verkopen ter waarde van bijna 7 miljard euro.

Unilver heeft wereldwijd meer dan vierhonder­d merken, waaronder Calvé, Becel en Dove. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname