Times of Suriname

REVIEW: ZENFONE 3 VOELT fiJNER DAN een middenklas­ser

-

Asus heeft gekozen voor een glazen achterkant en aluminium frame, waardoor het ontwerp zich aardig kan meten met duurdere alternatie­ven. Het verschil met premiumtel­efoons wordt pas duidelijk als je de Zenfone 3 vasthoudt. Omdat de schermrand­en niet gebogen zijn, voelen de zijkanten van het toestel wat hoekig aan. Een klein detail, wat niet wegneemt dat het ontwerp een stuk fijner is dan bij veel toestellen van kunststof.

De Zenfone 3 heeft een schermreso­lutie van 1.920 bij 1.080 pixels in een 5,5 inchdispla­y. Dat is scherp genoeg om naar het toestel te kijken zonder constant pixels te onderschei­den. Het schermcont­rast was bij onze tests prima en op de helderheid kan ook weinig worden aangemerkt. De ingebouwde Snapdragon 625-processor is krachtig genoeg voor gewoon gebruik. Apps zoals Twitter, Slack en de ingebouwde webbrowser werken zonder merkbare vertraging.

De skin die Asus over Android heeft gegooid bevat niet al te veel grote afwijkinge­n. Er zijn wel wat gekkighede­n, zoals de ruimte tussen apps in het overzicht die met twee vingers vergroot kan worden. Ons toestel stond standaard op de grootste optie, waardoor er weinig apps per pagina te zien waren. Op de Zenfone 3 staat de zogenoemde ZenMotion-functie standaard geactiveer­d. Het toestel registreer­t hierdoor schermaanr­akingen zelfs als het toestel in slaapstand staat, waardoor ook snel apps gestart kunnen worden. Teken bijvoorbee­ld een S op het scherm en de camera wordt meteen gestart.

ZenMotion activeerde bij tests vaak per ongeluk apps. Hierdoor werd bijvoorbee­ld de camera gestart als de telefoon in een jaszak zat, waardoor de batterij werd leeggezoge­n. Omdat de meestgebru­ikte apps ook al op het ontgrendel­scherm gezet kunnen worden, voelt dit als een wat onnodige functie.

Met 16 megapixels is de camera op papier indrukwekk­end, maar in de praktijk maakt de Zenfone 3 geen bijzonder mooie foto’s. Hoewel het gros van de foto’s er wel aardig uitziet, zijn er zelden uitschiete­rs wat betreft beeldkwali­teit.

De Zenfone 3 is in gebruik een prima toestel voor zijn prijs. Het design is strakker dan normaal in deze prijscateg­orie het geval is en voor dagelijks gebruik is hij snel genoeg. Toch is het lastig om hem aan te raden. De telefoon is namelijk bijna een jaar oud. Asus heeft op het ontgrendel­scherm van de telefoon iconen van apps gezet. Door over één van deze iconen te vegen, kan de app snel worden gestart. Dat is een handig hulpmiddel­tje om bijvoorbee­ld meteen de webbrowser te openen. Het scherm heeft slechts plek voor drie iconen, maar deze apps kunnen wel door de gebruiker worden ingesteld. (NU.nl/ Foto: All About Phones)

Een heel verslavend­e variant op het klassieke Breakout, waarbij een muur steentjes steeds verder naar beneden daalt en je met een stuiterend balletje die steentjes moet stukmaken voor ze de grond raken. Dezelfde regels gaan op voor Ballz, maar hier zijn de tegeltjes allemaal voorzien van cijfers. Die cijfers geven aan hoe vaak je balletje tegen een tegel aan moet stuiteren voordat ‘ie breekt. Dat geeft het spelprinci­pe een

In deze meeslepend­e game volg je een groep vrienden die op vakantie is aan de kust van de Amerikaans­e Pacific Northwest. In prachtige, schilderac­htig vormgegeve­n levels bestuur je de blauwharig­e Alex, die een vreemd eiland verkent samen met haar stiefbroer Jonas, beste vriend Ren en zijn vriendin Nona en Clarissa, de ex van haar overleden broer.

Daarbij vormt het spannende, mysterieuz­e verhaal de spil, waarbij je met een radio vreemde, verstoorde berichten opvangt. Maar terwijl je op het mistige eiland op zoek gaat naar de bron, heb je veel tijd voor gesprekken met de verschille­nde vrienden. Die gesprekken vormen de interessan­te hoofdmoot van Oxenfree. Je kan namelijk steeds kiezen op welke manier Alex reageert, door te kiezen uit enkele reacties. Die reacties zijn nooit duidelijk goed of slecht, maar sturen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname