Times of Suriname

Achtjarig meisje schrijft bestseller over broertje

-

Amper acht jaar is ze, maar Nia Mya Reese beschikt al over het nodige talent om voor een ander mens(je) te zorgen. Ze is er zelfs zo goed in dat ze er een boek over schreef. Haar debuut How To Deal With and Care For Your Annoying Little Brother staat in de lijst van best verkochte boeken van online winkel Amazon.

Het begon allemaal vorig jaar met een schoolopdr­acht in het eerste leerjaar. Alle kinderen van de klas moesten een opstel schrijven over een talent waarvan ze zichzelf meester hadden gemaakt. Nia Mya koos haar ronduit vervelend broertje Ronald Michael als onderwerp voor de opdracht. Dat vertelde het meisje tijdens een interview met CBS News.

“Nia Mya vertelde aan de klas dat ze een geweldige grote zus was voor haar vervelend broertje”, vertelt haar toenmalige lerares aan CBS. Haar moeder, Cherinita, vroeg het meisje om tijdens de zomervakan­tie verder te werken aan de taak, een zomerproje­ct.

Volgens Nia Mya kostte het haar slechts enkele dagen om haar expertise als grote zus, ook hoe je het allemaal aangenamer kan maken, in boekvorm te gieten. Sinds november is het boek te koop op Amazon en werd een heuse bestseller. Ook de burgemeest­er van Hoover, het stadje in Alabama waar Nia Mya woont, was aanwezig op één van de signeerses­sies van het meisje. Op de vraag wat deze ervaring haar heeft bijgebrach­t, antwoordt Nia Mya: “Ik heb geleerd om mijn eigen dromen te volgen.” (HLN/ Foto: inspiremyk­ids.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname