Times of Suriname

Baas komt met prachtige geste

-

Een holebihuwe­lijk, dat blijft soms een lastig obstakel. De ouders van Jennifer Chang weigerden zelfs op het trouwfeest van hun dochter te verschijne­n omdat zij een vrouw als partner gekozen had. Gelukkig kwam de baas van de bank waar de Taiwanese werkte met een opmerkelij­ke geste op de proppen: in plaats van haar vader zou hij haar wel naar het altaar begeleiden. “Ik ben zo dankbaar dat hij dat gedaan heeft”, aldus Chang. “Ik had niet gedacht dat die bruiloft er ooit zou komen.”

Chang leerde haar vriendin Sam Chiu al in 2005 kennen. En of ze voor elkaar geboren waren: beide dames zagen op dezelfde dag het levenslich­t. Pas vorig jaar kwamen ze openlijk uit voor hun relatie. “We durfden er lange tijd niet over te spreken omdat we bang waren uitgelache­n te worden”, vertelt ze.

Toen het koppel na al die jaren dan toch uit de kast kwam, klonken de reacties zoals verwacht verdeeld. De collega’s bij HSBC moedigden haar volop aan, thuis lag dat toch iets anders. “Telkens wanneer mijn vader Sam zag, schopte hij haar het huis uit.” Chang had nochtans alles in het werk gesteld om de perfecte dochter voor haar ouders te zijn. Zo sprak ze vroeger altijd met mannen af, haar echte gevoelens schoof ze dus opzij. Maar de ware liefde, die liet Jennifer gelukkig niet liggen.

Nu lijken zelfs haar vader en moeder stilaan bij te draaien. “Ze beginnen onze relatie steeds meer te aanvaarden. We hopen dat ons verhaal een inspiratie­bron kan zijn voor mensen die in dezelfde situatie zitten.” In Taiwan worden holebihuwe­lijken nog steeds niet officieel erkend. Met de steun van presidente Tsai Ing-wen is de regering nu wel op weg om als eerste land in Azië die stap te zetten.

(HLN/ Foto: Taiwan News)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname